SALUT

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili disposarà d'una nova àrea de laboratoris de recerca

L'espai permetrà traslladar a l'Hospital de Sant Joan els serveis de l'antic centre i costarà 1,55 milions d'euros

per Redacció, 10 de maig de 2021 a les 14:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) disposarà d'una nova àrea de laboratoris clínics de més de 800 metres quadrats a la planta -1 de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

El nou espai permetrà el trasllat del Laboratori de Recerca Biomèdica així com del Biobanc, que actualment encara es troben a les instal·lacions de l'antic hospital. El cost de les obres, que seran licitades les pròximes setmanes, és d'1.550.820 euros, finançats amb la concessió de fons per part de la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Empresa, que es fa càrrec d'un 50%, mentre que la meitat restant l'assumiran a parts iguals l'IISPV i l'Hospital de Sant Joan.


La previsió és que els nous laboratoris puguin entrar en servei durant l'últim trimestre de l'any vinent. Les noves instal·lacions estaran dotades de l'última tecnologia, incorporaran una àrea
general de laboratoris per a l'estudi de les bases científiques de les malalties, fonamentalment de les àrees de nutrició i metabolisme, infeccions com la Covid-19, salut ambiental, salut mental i altres aspectes clínics de l'àmbit de l'oncologia o la cardiologia, entre d’altres.


Aquesta àrea, amb capacitat per a una trentena d’investigadors i investigadores, disposarà de zones específiques de treball de laboratori i zones comunes amb equipaments especialitzats com sales de cultiu cel·lulars, una zona de destinada al banc de mostres biològiques (Biobanc) que permet conservar-les ultracongelades durant molts anys, i utilitzar-les a mesura que es produeixen els avenços científics. Seran utilitzats per equips de joves investigadors, però amb una formació i trajectòria consolidada que ja disposin d’equips de col·laboradors i de finançament pels seus projectes.

El projecte, vol situar l'IISPV com a centre capdavanter que permeti "atraure talent científic" al territori, incrementant la internacionalització, potenciant la innovació i la transnacionalitat així com arribar amb resultats eficaços com més aviat millor per al pacient.

 

Participació