17 de maig

Valls presenta la tercera edició de la setmana LGBTI

S’organitzaran una desena d’activitats del 12 al 22 de maig

per Redacció, Valls | 7 de maig de 2021 a les 13:58 |
Valls celebrarà per tercera vegada una setmana d’activitats dedicada al col·lectiu LGBTI. Impulsada per Orgull Vallenc, Llumull Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, la tercera edició de la setmana LGBTI tindrà lloc del 12 al 22 de maig.

La setmana segueix treballant en diverses línies, i intenta mantenir la diversitat de formats i de propostes i representar totes les realitats del col·lectiu LGBTI. El tret de sortida el donarà la presentació de la campanya del Casal Popular la Turba d’atenció a les agressions LGBTIfòbiques que anirà acompanya d’una xerrada a càrrec de l’Observatori contra l’Homofòbia al Pati de Sant Roc.


En l’àmbit de les xerrades també cal destacar la que oferirà l’activista trans Sandra Vilaseca, que reflexionarà sobre les realitats trans als Països Catalans el dijous 20 de maig al pati de l’Heura. Aquest indret també serà l’escollit per presentar, el dimecres 19 de maig, el llibre No estamos tan bien de Rubén Serrano.

En aquesta obra, l’autor posa de manifest que el dia a dia de moltes de les persones del col·lectiu LGBTI no és positiva ni normalitzada al nostre país. Pels més petits, hi ha programat un contacontes infantils amb la Jéssica Beltran el dissabte 15 al matí a la plaça Sant Jordi. De fet, treballar amb els més petits és un dels objectius de la setmana LGBTI.


En l’àmbit audiovisual, es segueix col·laborant amb el CineClub amb la projecció d’una pel·lícula. En aquesta edició serà una clàssic del cinema LGBTI, la pel·lícula “Pride”, el dijous 13 a la sala d’actes de l’IEV. El divendres 21 també es projectarà el documental “El vuitè dia” d’Àlvar Calvet, i hi haurà un col·loqui posterior amb alguns dels testimonis i l’autor del documental.

La Setmana LGBTI sempre ha comptat amb una exposició al pati de l’Institut d’Estudis Vallencs. Després de Quotidianiats lesbianes l’any 2019, i Sex and Revolution in Cuba l’any 2020, l’exposició d’aquesta edició serà Construccions Identitàries de Mar Llop. Aquesta exposició ha estat programada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls. S’inaugurarà el divendres 15 de maig amb un col·loqui per part de l’autora.


La Setmana LGBTI mantindrà la decoració en diversos aparadors comercials de la ciutat, en col·laboració amb Comerç de Valls. Enguany una vintena d’aparadors comercials lluiran els plafons amb un diccionari LGBTI.

A més, també es farà un mural LGBTI en una de les parets del municipi. La setmana clourà el dissabte 22 amb un col·loqui amb l’activista mexicana trans Regina i un vermut a Ca l’Alemany. La il·lustració del cartell del 3r Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista vallenca Marina Barberà.

En aquesta tercera edició de la Setmana LGBTI hi ha col·laborat la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs, el CineClub, Comerç de Valls, l’Antena del Coneixement de la URV, la llibreria Roca, la llibreria Tram i la floristeria Heura Musa.

 

Arxivat a:
Societat, agenda, actes, LGBTI, Valls
Participació