successos

Una adolescent afronta dos anys i mig de presó per calar foc a diversos contenidors a Tarragona

La processada, que feia servir un bufador, va ocasionar danys valorats en més de 6.000 euros

Un dels contenidors que van estar en flames el 5 de gener passat | ACN
per NacióDigital, 4 de maig de 2021 a les 12:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La fiscalia demana 2 anys i mig de presó a una noia acusada d'un delicte continuat de danys per incendi per calar foc a diversos contenidors als barris de Ponent de Tarragona, en pocs minuts de diferència, el 5 de gener passat. Segons l'escrit d'acusació, poc abans de les set de la tarda la processada i una menor d'edat van fer servir uns bufadors que duien per calar foc a un contenidor de paper i cartó situat al carrer de Tenerife i, seguidament, van encendre un contenidor de rebuig del carrer de l'Ebre.

A continuació, van encendre uns papers i els van llençar dins un contenidor de residus orgànics del carrer Menorca i, finalment, van calar foc a un altre contenidor del carrer riu Siurana. El cost dels danys va superar els 6.000 euros.
 
El ministeri públic acusa la dona d'un delicte continuat de danys per incendi pel qual demana 2 anys i sis mesos de presó. En concepte de responsabilitat civil, demana que indemnitzi l'Ajuntament de Tarragona amb els 6.144,14 euros que va costar retirar i reposar els contenidors cremats, i els Bombers amb 168,94 euros per l'operatiu d'extinció.


La Guàrdia Urbana de Tarragona va arrestar la noia i va trobar-li el bufador dins d'una motxilla que duia. La fiscalia, però, no veu prou justificada la comissió d'un suposat delicte de resistència durant la detenció, per la qual cosa interessa el sobreseïment provisional d'aquesta acusació. El cas arribarà pròximament a judici als jutjats penals de Tarragona.

 

Participació