1 de maig

La marxa anticapitalista de Tarragona reclama organització per «acabar amb l'explotació»

Un parell de centenars de persones han assistit a la convocatòria

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 1 de maig de 2021 a les 20:15 |
La capçalera de la manifestació anticapitalista de l'1 de maig a Tarragona. | Josep M. Llauradó
Un parell de centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte al vespre en motiu del Primer de maig a Tarragona. A diferència de la convocatòria del matí, els protagonistes eren els sindicats, partits i altres organitzacions de caire anticapitalista, tal com és tradició ja a la ciutat.

Entre d'altres, han reivindicat fer caure el sistema actual i, per a això, han animat a tothom a "organitzar-se". Entre d'altres, critiquen el deute bancari i els beneficis milionaris de les multinacionals. "No hem de tenir por a reclamar un món sense explotació", llegia el manifest.


La marxa s'ha iniciat a la plaça Imperial Tàrraco i, després de passar pel carrer Prat de la Riba, ha continuat per l'avinguda Ramón y Cajal i per la Rambla Nova, per acabar davant d'Hisenda. Els assistents han escoltat les diferents intervencions fins que en acabar ha estat el torn del grup de música Terra Ferma.

A banda de les organitzacions habituals, també hi han assistit representants de Marea Pensionista, del col·lectiu de tècniques especialistes en educació infantil (TEEI), el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i les treballadores d'H&M, que dilluns comencen una vaga davant l'anunci d'acomiadaments.


 

Una pancarta del sector de tècniques especialistes en educació infantil, en la manifestació anticapitalista de l'1 de maig a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó 

La Marea Pensionista, en la manifestació anticapitalista de l'1 de maig a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació