1 de maig

Cinc entitats bancàries de Tarragona acaben empaperades a cop de batucada

S'ha produït un instant de tensió entre els manifestants, de l'Esquerra Independentista, i membres de Vox

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 1 de maig de 2021 a les 15:44 |
Els manifestants, davant de la seu de CaixaBank, a la Rambla Nova de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Mig centenar de persones han assistit aquest dissabte 1 de maig a la crida feta per l'Esquerra Independentista per empaperar els bancs de la Rambla Nova de Tarragona. Concretament, han enganxat cartells en cinc oficines, totes elles obertes malgrat ser festiu.

El motiu de la protesta era assenyalar que tot i la crisi no s'han aturat els desnonaments a famílies vulnerables, per part d'uns bancs que a banda -segons han destacat- també col·laboren amb la indústria armamentística internacional.


FOTOS Matí de mobilitzacions a Tarragona en motiu de l'1 de maigTot plegat s'ha iniciat a les dotze del migdia, a la seu de Cajamar. Aquest inici ha coincidit amb l'arribada de cotxes amb banderes espanyoles i del sindicat de Vox -Solidaridad- al mateix tram de la Rambla. Tot i que inicialment només hi ha hagut intercanvi de crits i de clàxons, quan alguns dels cotxes han decidit passar per davant d'on es feia l'acció contra Cajamar alguns dels assistents han tallat la carretera, impedint el pas de vehicles. La intervenció dels Mossos d'Esquadra ha impedit que la tensió anés a més i els mateixos manifestants han tornat a permetre la circulació.


La marxa ha continuat fins a la seu de CaixaBank a tocar de la Font del Centenari. El so de les batucades a partir d'aquest punt ha atret nombrosos curiosos, que han fet fotografies i han ballat al so dels tambors, aportats pels grups Engrescats i els Diables Foc i Gresca. La següent entitat financera assenyalada ha estat Banc Sabadell i han continuat més tard al BBVA, per finalitzar el recorregut al Banc Santander.
 

Un vehicle amb membres de Vox, aturat per la comitiva de l'Esquerra Independentista a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació