UNIVERSITAT

La URV investeix doctora honoris causa Marina Subirats, impulsora de polítiques d’igualtat

La sociòloga és precursora a l'Estat en recerca feminista centrada en l’educació

per Redacció, 30 d'abril de 2021 a les 16:22 |
Marina Subirats, pronunciant el seu discurs. | URV
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha investit la sociòloga Marina Subirats doctora honoris causa. L'acte s'ha celebrat aquest divendres per primera vegada en la història de la institució de forma híbrida, amb una petita representació presencial al Paranimf, i espectadors en línia.

Subirats és pionera en l'impuls de les polítiques d’igualtat, tant per la seva recerca en sociologia de l’educació i de la dona, com per la seva gestió a favor del servei públic i polític. Ha exercit de directora de l'Institut de la Dona del Ministeri d'Assumptes Socials, de membre de la Comissió d'Igualtat d'Oportunitats de la Unió Europea, de regidora d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona i de membre del Consell Escolar de l'Estat, entre d’altres càrrecs.


La rectora de la URV, María José Figueras, ha posat de relleu la proximitat de la universitat amb la doctora Subirats, que forma part del consell assessor de l'Observatori de la Igualtat de la URV des de la creació de la unitat l'any 2008.

 

Participació