AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Tarragona destinarà 500.000 euros anuals a prevenir incendis forestals a l'Anella Verda

Es reduirà la densitat de combustible forestal i s'arreglaran camins per garantir el pas de vehicles d'extinció

per Redacció, Tarragona | 29 d'abril de 2021 a les 15:11 |
Les tasques de prevenció, a l'Anella Verda. | Manel R. Granell
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat diverses actuacions per prevenir incendis forestals a l'Anella Verda. Enguany hi destinarà 500.000 euros i la intenció de l'equip de govern és mantenir la partida els propers exercicis. El 12 d'abril van començar els primers treballs a l'entorn del Pont del Diable, que s'allargaran fins el 15 de juny.

El consistori considera que l'alta densitat dels boscos, l'estat del sotabosc a la zona i les característiques dels camins actuals, que dificulten l'accés i la tasca dels bombers, fan necessària l'actuació de prevenció i minimització de danys. "Reduïm brolla i pineda malalta i facilitem el creixement d'espècies alzinars", ha apuntat el conseller de Medi Ambient, Xavier Puig.


Puig ha afirmat que actuen amb criteris ambientals, l'assessorament de bombers i en diàleg amb les entitats ecologistes. "Tarragona ha d'adquirir cultura forestal com tenen molts municipis de la Catalunya Vella i cercar fórmules d'economia circular que promoguin la gestió sostenible dels nostres boscos", ha afegit.

Les actuacions se centren en tres àmbits. D'una banda, s'arrangen camins forestals entre la zona d'aparcament del Pont del Diable i el nucli de Rodolat del Moro. També es treballa en l'obertura d'àrees forestals estratègiques, a partir de reduir la densitat de combustible forestal i treballar en el sotabosc d'una zona d'unes 20 hectàrees per minimitzar la propagació del foc. Finalment, s'obrirà una zona de seguretat, lliure de vegetació, a l'oest del Pont del Diable, per garantir la capacitat d'atac sobre un hipotètic foc. Els treballs tenen un cost de 70.000 euros.

 

Participació