PARTICIPACIÓ

Reus recull més de 200 peticions dels barris, amb el mobiliari urbà com a principal motiu de queixa

L'Ajuntament pren el pols a les associacions veïnals a través d'una diagnosi

per Redacció, Reus | 29 d'abril de 2021 a les 13:44 |
L'Ajuntament de Reus ha recollit més de 200 peticions dels barris de la ciutat en un mes i mig. Des de febrer s'han reprès les visites a carrer per part de l'alcalde Carles Pellicer, una acció de proximitat que s'havia vist interrompuda per la Covid-19 i que s'ha tornat a reprendre.

En aquest mes i escaig s'han visitat setze barris. El tema més demandat és el mobiliari urbà. Prop d'un 18% de les peticions són sobre aquesta qüestió, una xifra que va a l'alça. L'Ajuntament, en la seva voluntat de demostrar interès en la cinquantena de barris que hi ha a Reus, està elaborant una diagnosi per conèixer en quina situació es troba el moviment veïnal a fi de reactivar les associacions, algunes d'elles poc actives, i motivar l'entrada de gent jove.


De les 218 peticions recollides en aquesta represa del programa de visites als barris de Reus, ja se n'ha resolt el 67%. I és que la pròpia visita ja activa els mecanismes de resposta a les inquietuds veïnals. En relació a les peticions més freqüents, l'encapçalen qüestions relacionades amb el mobiliari urbà en un 17,81%, seguides de jardineria (16,02%), pintura de bancs, papereres, etc. (13,22%) neteja de parets i pintades (11,47%) obres menors (10,6%) i pintura de senyalització horitzontal (9,59%).

 

Participació