HABITATGE

Cassolada davant de CaixaBank de la PAH per aconseguir lloguers socials

Una vintena de persones han assistit per pressionar l'entitat financera -abans Bankia- perquè resolgui la situació d'una desena de famílies de Tarragona

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 29 d'abril de 2021 a les 11:57 |
La PAH s'ha concentrat aquest dijous davant la seu de CaixaBank a la plaça Imperial Tàrraco. | Josep M. Llauradó
Nova protesta de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) a Tarragona. Una vintena de persones han pres part d'una cassolada davant de la seu actual de CaixaBank a la plaça Imperial Tàrraco, anterior seu de Bankia -entitat ara absorbida per la primera- per reclamar lloguers socials per a més d'una desena de famílies.

Es tracta no només de casos d'habitatges originàriament propietat de Bankia, sinó també que van ser venuts a un fons voltor. Per això, des de la plataforma es queixen que "és impossible contactar" amb la propietat per tal de negociar un lloguer social.


Hasnaa Soujae és una mare soltera, amb un fill de 8 anys, que viu des de fa 4 anys ocupant, quan es va separar de la seva parella. No té ingressos més enllà de la renda mínima i la data del desnonament estava fixada per al passat 17 d'abril. Ella entra en els requisits perquè li permetin accedir a un lloguer social, però "no volen". "No tinc on anar, Serveis socials ho sap, cap agència em vol llogar un pis", es lamenta.En una situació diferent està El Mostafa, que el 2011 va haver de fer una execució hipotecària: l'havien fet fora de la feina per la crisi i no podia continuar pagant pel seu habitatge. Després de diverses negociacions, el van intentar desnonar tres vegades, totes tres aturades, fins que quan havien de signar el lloguer social li van dir que havien venut el pis, sense dir a qui. Poc després, va rebre la visita d'una dona que assegurava que el pis era seu i arran d'aquest conflicte anirà a judici pròximament.

Carme Lleyda, portaveu de la PAH, explica que en la mateixa línia que amb el BBVA estan gestionant casos de lloguers o hipoteques que ja estan finalitzats i que l'entitat financera no vol concedir ni renovar. Són sobretot casos amb necessitats, de famílies vulnerables, que no tenen alternativa que continuar lluitant pel seu dret a un sostre.

 

Participació