DIA DEL LLIBRE I LA ROSA

Una iniciativa literària omple els carrers de Tarragona de llibres de franc

Es tracta d’una acció pensada per fomentar, en una data tan significada, el gust per la lectura

per Redacció, Tarragona | 23 d'abril de 2021 a les 16:56 |
Uns llibres a la plaça dels Carros de Tarragona. | Lletraservit
El matí d’aquest divendres 23 d’abril, els carrers de Tarragona s’han omplert de literatura, amb motiu de la celebració de Sant Jordi. La iniciativa, a càrrec d’un col·lectiu denominat Lletraservit, ha servit per repartir, en una trentena de punts de la ciutat, fins a un centenar de llibres escrits en llengua catalana que els vianants s’han pogut endur a casa, gratuïtament.

Els llibres s’han deixat en escales, bancs i monuments emblemàtics de la ciutat, amb un pòstit de color groc on hi deia: “Obre’m!”. A l’interior, un text breu que s’adreçava al lector explicava els motius de l’acció, que pretén fomentar el gust per la lectura.


L’acció literària, que ha arribat a la majoria de barris, ha comptat amb la complicitat de diferents tarragonins, que han donat llibres al col·lectiu Lletraservit per tal que la iniciativa sigui possible. “El nostre objectiu és que la literatura s’estengui per tota la ciutat”, afirmen, els organitzadors.

Aquests són els punts on s’han repartit llibres: Rambla Nova (avi Virgili, Teatre Tarragona i Balcó del Mediterrani), plaça Corsini, plaça de la Font, plaça de les Cols, Músics (carrer Mozart), Parc de les Lletres Catalanes, platja de l’Arrabassada, Estació de Trens (Passeig d’Espanya), plaça dels Carros, Serrallo (Moll de Pescadors), Torre dels Vents, Parc del Francolí, avinguda de Roma, plaça Imperial Tàrraco, avinguda Catalunya, Tarragona 2 (avinguda de Josep Gramunt), Sant Pere i Sant Pau (Rambla de Sant Pere i Sant Pau, avinguda Països Catalans), Icomar, Riu Clar (davant l’Apisonadora), Rambla del Pilar, Torreforta (plaça García Lorca, Cases Baixes), Rambla de Campclar, Palau d’Esports, La Floresta, Bonavista (plaça de l’Església) i Sant Salvador (carrer de l’Església).


Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar


 

Participació