DIA DEL LLIBRE I LA ROSA

Reus viu la diada al parc de Sant Jordi sense aglomeracions i amb un ambient festiu

Cues de més de 30 minuts per accedir al recinte que acull les parades de llibreters i floristes

per Redacció , Reus, 23 d'abril de 2021 a les 15:59 |
Les parades de llibres i roses al parc Sant Jordi de Reus durant les primeres hores de la diada d’aquest Sant Jordi. | Mar Rovira/ACN
Reus ha tornat a recuperar l'ambient festiu de Sant Jordi aquest divendres després que la diada de l'any passat no es pogués celebrar per la pandèmia. Sense aglomeracions i amb un degoteig constant de persones, més d'un miler de veïns ja havien pogut passejar fins al migdia entre les parades de llibres i roses instal·lades enguany dins el parc de Sant Jordi.

La regulació de l'aforament al recinte ha comportat cues de més de 30 minuts, però també ha permès als visitants poder fullejar els llibres amb tranquil·litat. "Ens agrada més que s'hagi ubicat aquí que no pas a la plaça Mercadal. Es podria mantenir de cara altres anys", han explicat en Pau i l'Eli. Llibreters i floristes es mostren satisfets i asseguren que les vendes van a bon ritme.


Remenar llibres, llegir la contraportada i fullejar-ne les pàgines, sense presses ni aglomeracions. Així han pogut viure les primeres hores de la jornada els veïns de Reus que s'han acostat al recinte del parc de Sant Jordi. Allà, de forma excepcional a causa de la pandèmia, s'hi han ubicat onze floristeries i deu llibreries. Esglaonadament, cada trenta minuts hi han accedit unes 300 persones, complint amb les mesures de seguretat i sanitàries vigents.

Això ha provocat que a mig matí es formessin cues a l'exterior i que les persones s'haguessin d'esperar fins a quaranta minuts per entrar-hi. "La cua arribava més enllà de la clínica Fàbregas, val la pena fer-la; m'he agafat el dia lliure per gaudir d'un dia molt especial", ha afirmat la Loli Castellano.


Fins enguany la plaça del Mercadal havia estat l'epicentre de les parades de llibres i roses. El nou emplaçament ha convençut molts dels assistents, ja que es tracta, han dit, d'un espai més ampli per cercar els títols i també més bonic. "Millor aquí que al Mercadal, que no pots veure cap llibre i fas el tomb", ha reconegut l'Imma Blanco. La reusenca ha comprat tres roses, dues per les seves filles i una per ella. Només li quedava trobar un dels llibres que volia per aquesta ocasió: "l'any passat va ser molt trist, m'agrada molt mirar llibres i agafar tres roses. Estic contenta de celebrar Sant Jordi", ha afegit.

Satisfacció dels llibreters i floristes


Els llibreters són optimistes respecte les vendes de llibres per aquest Sant Jordi i celebren el fet de poder sortir al carrer a vendre'ls. "Serà molt millor que l'any passat que no vam tenir Sant Jordi, estem molt contents que s'hagi pogut fer i amb seguretat", ha assenyalat el propietari de la llibreria Galatea, Joan Peñas. El llibreter ha assegurat que les sensacions són "bones" i ha confiat a fer una bona jornada, malgrat les restriccions i la situació pandèmica.

A més, el gremi ha destacat que moltes vendes s'han anticipat durant aquesta setmana. "Molta gent s'ha autoregulat i ha avançat les compres", ha detallat la copropietària de la llibreria Gaudí, Montsant Fonts. La llibretera ha explicat que enguany són la meitat de treballadors i que la parada és molt més petita. Amb tot, ha subratllat el bon funcionament del dispositiu anticovid al parc de Sant Jordi, ja que ha concretat que les persones entren de forma ordenada amb un adhesiu que indica els temps que es poden estar al recinte. "Podem oferir menys llibres, però estem contents i teníem moltes ganes de celebrar-ho", ha recalcat.

També els floristes es mostren satisfets per les vendes de roses durant els dies previst però sobretot durant la diada. La Florencia ha explicat que han posat a la venda unes 1.500 flors, amb preus que oscil·len entre els 4 i els 20 euros, segons el tipus d'ornaments. "Millor del que ens esperaven, s'ha animat dia a dia", ha tancat.

Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar


 

Participació