DIA DEL LLIBRE I LA ROSA

Les limitacions de la Covid no impedeixen que torni l'ambient de Sant Jordi a Tarragona

Un total de 19 parades de venda de llibres i roses s'han instal·lat al llarg del dia a les dues coques centrals de la Rambla Nova

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 23 d'abril de 2021 a les 12:07 |
El Sant Jordi de la Rambla Nova, a Tarragona, amb cues i restriccions. | Josep M. Llauradó
Ambient de Sant Jordi a la Rambla Nova de Tarragona aquest divendres. Les parades de venda de llibres i roses dels professionals del sector han estat les úniques que s'han pogut instal·lar a les coques centrals de l'avinguda principal de la ciutat, tallada a la circulació rodada per a l'ocasió. Les cues han estat la tònica general a partir de mig matí, ja que només s'han posat dos punts d'accés per tal de controlar l'aforament.

Aquestes limitacions no ha evitat que els veïns de la ciutat i de la comarca -alguns fins i tot arribaven des d'altres punts de Catalunya, malgrat el confinament comarcal- hagin pogut passejar amb tranquil·litat per la Rambla amb la rosa i el llibre a la mà. Molts han preferit anar directament a la llibreria o a la floristeria més pròxima a comprar-los, mentre que d'altres s'han volgut esperar per accedir al tram central de l'avinguda.


Llibreters i floristes esperen facturar la meitat d'un Sant Jordi normal, però afronten amb positivisme la cita, que s'ha vist obligadament limitada per les circumstàncies de la pandèmia. Això sí, molts dels botiguers han preferit no instal·lar parada a l'exterior dels seus locals, malgrat que a última hora l'Ajuntament de Tarragona els ho permetés. Això ha provocat algunes cues, com ara la les llibreries Adserà i La Capona.
 

Cues a l'entrada de la llibreria Adserà, a la Rambla Nova. Foto: Josep M. Llauradó"Sempre és una alegria tornar a veure la Rambla plena de vida. És una manera de fer diferent però estem molt satisfets. La gent es veu amb moltes ganes perquè l'any passat estàvem tancats a casa i repartíem flors a domicili", ha explicat Mireia González, de Floristeria Romeu.

Els tarragonins han assumit les mesures amb resignació, ja que la satisfacció de poder gaudir d'un Sant Jordi el més normal possible compensa sobradament les limitacions. "És meravellós", ha comentat Neus Sendra, veïna de la ciutat mentre feia cua per accedir a l'espai delimitat. "L'any passat no vam poder sortir de casa i enguany aprofitem que podem passejar una estona. Ja estem acostumats als aforaments", ha afegit Pilar Checa.


Ja de bon matí, parelles i amistats s'han intercanviat roses i llibres. "Som molt de Sant Jordi, tot i que ell és més de Sant Valentí", li retreia irònicament Arlet Pascual a la seva parella, Victor Villacorta, amb una rosa a la mà. "Sempre hi havia la Rambla plena, les actuacions castelleres, més parades... ara és més petit, però almenys es pot celebrar", ha afegit Pascual.

FOTOS La diada de Sant Jordi a Tarragona, en imatges

 

Participació