AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP demana un calendari de les propostes polítiques abans d'entrar al govern de Tarragona

Continuen les converses per tal d'ampliar l'executiu local amb Esquerra Republicana

per Redacció , Tarragona, 22 d'abril de 2021 a les 17:20 |
Representants d'Esquerra Republicana i de la CUP s'han trobat avui per segona ocasió per continuar debatent al voltant de la possible entrada del grup anticapitalista al govern de l'Ajuntament de Tarragona. Per ara no hi ha cap acord tancat, per la qual cosa s'emplacen a continuar negociant en base a un document retocat ahir dimecres per l'assemblea local de la CUP i que ERC va presentar com a base la setmana passada.

Entre d'altres, el grup de les regidores Inés Solé i Eva Miguel ha volgut que quedi constància dels acords assolits recentment perquè s'aprovessin els comptes municipals de 2020 i 2021, així com el posterior modificatiu de crèdit. Entre ells hi ha la potenciació de les polítiques d'habitatge i de Serveis socials, però també han volgut incloure-hi altres propostes sobre urbanisme, i és que aquest podria ser un dels principals esculls de la formació de govern, amb la suspensió del POUM i l'elaboració d'un altre pla general. Tot plegat, s'ha demanat que tingui una calendarització, per la qual cosa la CUP es reserva el dret a fiscalitzar els seus propis eventuals companys de govern per valorar la seva permanència en aquest.


En nom del govern

Una de les incògnites és en nom de qui està negociant Esquerra Republicana l'entrada no només de la CUP sinó de Junts, amb qui l'acord està més avançat. Els republicans afirmen que ho fan en nom del conjunt del govern, mentre que els seus socis, els Comuns, mantenen el silenci respecte a l'ampliació de govern i, de fet, no estan assistint a cap de les negociacions. 

 

Participació