HABITATGE

La PAH pressiona al BBVA per renovar els lloguers socials a Tarragona

Una quinzena d'integrants de la plataforma, entre ells alguns afectats, s'han donat cita aquest dimecres al matí davant la seu de l'entitat financera a la Rambla Nova

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 21 d'abril de 2021 a les 11:31 |
Membres de la PAH, aquest dimecres al matí davant la seu del BBVA a la Rambla Nova de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Situació límit la que viu una dotzena de famílies de Tarragona davant la manca de resposta de la propietat dels seus immobles per saber si aquest mateix 2021 podran continuar vivint a casa seva. Es tracta de contractes de lloguer social d'habitatges que després d'haver estat signats s'han venut a fons voltor, segons denuncia la PAH.

Aquest dimecres, una quinzena d'activistes s'han reunit davant la seu del BBVA per reclamar interlocució directa amb la propietat, que arreglin els pisos -alguns acumulen desperfectes- i que els renovin els contractes.


Carme Lleyda, portaveu de la PAH, ha explicat que ara mateix "no hi ha cares visibles per negociar, les negociacions són eternes". Així ho corrobora una de les afectades, María Victoria, que per la seva situació de pensionista no pot accedir a un habitatge del mercat regular. "Quan envies un correu electrònic es passen mesos i mesos sense respondre, just quan se m'ha d'acabar el contracte es dignen a contestar i ara ja m'estan dient que de cara al novembre no esperi que em renovin", explica. En el seu cas, fa quatre anys que van començar els problemes i reivindica que es compleixi la llei, que assenyala que li pertoquen 7 anys seguits de lloguer social.

A partir de les 10 del matí, un per un han anat passant els diferents afectats a parlar amb la recuperadora del BBVA, a qui reclamen que es responsabilitzi dels casos ja que ells van vendre els immobles a fons externs d'inversió. En cap dels casos hi ha decretada una ordre de desnonament, però la incertesa plana sobre cadascun d'ells: la finalització del contracte de lloguer més pròxima és al mes de juny, només d'aquí a dos mesos. La resta també finalitzen durant aquest mateix any. "Ells han de saber qui hi ha darrere", ha explicat Carme Lleyda, que assegura que "si continua quedant encallat tornarem a venir". A diferència d'altres accions de la PAH, amb la Covid prefereixen no ocupar l'interior de les oficines bancàries i fer pressió des de fora, que és el que han decidit fer aquest dimecres. 

 

Participació