MÚSICA

El drill arriba a Tarragona per explicar la vida que es viu al carrer

TGKS és un grup que acaba de publicar el seu primer tema

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 19 d'abril de 2021 a les 09:52 |


Es diuen TGKS i són joves de 19 i 20 anys de les comarques del Camp de Tarragona que parlen de la seva vida quotidiana. Una vida de carrer, que adverteixen que "no és bonica", ni tampoc no en presumeixen. "Només treiem el que tenim a dins", expliquen. El drill, un estil de música trap originat ara fa una dècada als Estats Units i al Regne Unit, ha desembarcat recentment a l'estat espanyol. Fins ara s'havia fet notar especialment als suburbis de Barcelona i Madrid, però l'escena comença a trepitjar fort a Tarragona.


En el seu cas, les lletres parlen de temes com els grafitis i la presó. El seu estil -el "kinki drill"- el qualifiquen com "el més kinki" i asseguren representar un grup que pot arribar a 50 joves en total o més. Les lletres i la base són de dos nois, d'El Guasson i Sukie, els seus noms artístics, i es van conèixer a través d'Instagram. Critiquen que l'escena està plena de gent que "parla de ganivets, cares tapades... jo això no m'ho crec". "Des de petit per desgràcia ho he viscut, qui viu el carrer no en presumeix", explica El Guasson.

Un dels seus referents musicals és el barceloní Cero Euros, amb qui aquest darrer va començar en aquest món. La vida dels TGKS transcorre entre les vies de tren i així es demostra en el seu primer videoclip, amb imatges del Serrallo o de l'estació de tren de la ciutat. Protesten contra la persecució que diuen patir per pintar vagons, l'únic passatemps que tenen ara mateix fora de la llei. "El grafiti és una forma d'expressar-se contra el sistema", afegeixen. Precisament la música ha tret a alguns d'ells de cometre il·legalitats: "He estat a la presó, són coses que et fan canviar", explica El Guasson, qui ara mateix viu d'un subsidi i que vol refer la seva vida amb les seves lletres. "Tan de bo la música ens doni diners i ens tregui de la ruïna", conclou.


Entre els seus plans hi ha publicar noves cançons. La rebuda del seu primer clip, que té poc més d'una setmana i més de 2 milers de visualitzacions, la consideren molt bona i donen gràcies als seus seguidors i amics que els han ajudat a difondre'l. Tot plegat, amb la perspectiva d'algun dia sonar "a Barcelona, Madrid o Londres" i "sobretot passar-nos-ho bé amb la música".
 

Els integrants de TGKS, al parc de la Quinta de Sant Rafael. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació