CULTURA

La ceràmica de Jordi Cuixart, exposada al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona

EL PATI JAUME I DE L'AJUNTAMENT DE TARRAGONA ACULL L'EXPOSICIÓ DE CERÀMICA DE JORDI CUIXART

per Redacció , 15 d'abril de 2021 a les 08:32 |
L'exposició es va inaugurar ahir. | Manel R. Granell
Ahir es va inaugurar l'exposició Jordi Cuixart des de Lledoners al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. La mostra es podrà visitar fins al dia 30 d'abril i s'inclou en els actes del 50è aniversari d'Òmnium Cultural al Tarragonès.

La presidenta d'Òmnium del Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha agraït que l'exposició pugui estar a la ciutat i ha destacat que "amb el treball dedicat, pensat i reflexionat de la seva ceràmica, Cuixart hi és present". Codines també ha explicat que les celebracions dels 50è aniversari d'Òmnium Cultural al Tarragonès inclouran diferents actes i accions com la publicació d'un llibre, un audiovisual, una exposició o un concert.


Txell Bonet, comissaria de l'exposició i companya de Cuixart, ha fet un al·legat a les arts menors "com la ceràmica, que han estat presents al llarg de la història, donant pas allò que Cuixart anomena l'art de les coses útils". Bonet també ha llegit una carta de l'expresident d'Òmnium en la qual explica com la "ceràmica li permet saltar els murs de la presó".

A partir d'avui, 15 d'abril, es podrà al pati Jaume I l'exposició "Jordi Cuixart des de Lledoners". Es tracta d'una mostra de les peces de ceràmica creades per ell mateix des de la presó de Lledoners. Una exposició que vol demostrar que l'art ha sigut una manera de trencar els murs per a Jordi Cuixart.

 

Participació