AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP creu que s'ha perdut un any per fer l'estudi paisatgístic de la Budellera

Asseguren que ja van advertir que cap empresa es presentaria al concurs

per Redacció, Tarragona | 13 d'abril de 2021 a les 13:38 |
Tal com ha avançat NacióTarragona, el contracte per dur a terme l'estudi paisatgístic de la Budellera ha quedat desert. Això ha despertat la indignació del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, que recorda que aquest era un dels compromisos de l'equip de govern per a l'aprovació dels pressupostos municipals de 2020.

Aquest estudi havia d'"ajudar a ampliar la categoria de protecció a tot l'entorni, d'aquesta manera, conservar i posar en valor tot aquest espai verd", segons detalla la CUP, que proposava que fos el mateix Institut Català d'Arqueologia Clàssica qui ho tirés endavant.


La consellera Eva Miguel explica que "quan ens van presentar el plec ja vam advertir que hi havia clàusules que farien difícil que entitats, empreses i centres de recerca, com l'ICAC, s'hi presentessin". La regidora cupaire lamenta que el conseller Pinedo no rectifiqués aleshores i que ara s'hagi de modificar el plec "havent perdut un any".

Les regidores anticapitalistes proposaven elaborar un estudi integral paisatgístic en el que s'avaluessin els components històrics i naturals que es podrien posar en perill si acaba desplegant-se del pla urbanístic de la Budellera, actualment aturat. "Som plenament conscients que els poders fàctics d'aquesta ciutat no s'aturaran i que la Budellera encara no l'hem salvat definitivament, per això urgeix aquest estudi", ha afirmat Eva Miguel.


 

Participació