RESTAURACIÓ

Més d'una vintena de restaurants s'ajunten per «agafar múscul» amb l'arròs mariner de Tarragona

Les jornades gastronòmiques coincideixen amb un confinament comarcal que evitarà l'arribada de més turisme a la ciutat

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 13 d'abril de 2021 a les 10:52 |
Els participants de les jornades, en una foto de família, aquest matí al Serrallo. | Josep M. Llauradó
Aquest divendres 16 d'abril comencen unes noves jornades gastronòmiques a Tarragona, que s'allargaran fins al 2 de maig. Concretament, 25 restaurants de l'Associació d'Empreses de l'Hosteleria (AEHT) promouran les diverses varietats d'arròs mariner que hi ha a la ciutat. Ho faran amb un atractiu afegit: tothom qui consumeixi el menú ofertat -el preu del qual variarà en funció de l'establiment- tindrà l'oportunitat d'escriure i enviar una postal a un amic o familiar sense cost afegit.

D'aquesta manera, Correus també vol col·laborar en la promoció dels establiments de restauració, un sector que ha patit especialment la crisi de la Covid-19 i que espera poder "agafar múscul" en els pròxims mesos. A més, Correus vol celebrar el 150è aniversari de la primera targeta postal a l'estat espanyol.


En una roda de premsa que ha començat amb retard, Javier Escribano, president de l'AEHT, ha explicat que la intenció d'aquestes jornades és que "la gent s'animi" a tornar als restaurants, uns llocs que considera "segurs" ja que "hi ha controls", més que no pas "en domicilis privats". També es vol promoure la ciutat i que els clients provin llocs diferents als que estan habituats. Els restaurants es comprometen a fer servir productes de proximitat, un dels aspectes que han volgut remarcar. Escribano ha reconegut alhora que "afectarà" el fet que aquest certamen gastronòmic coincideixi amb el segon cap de setmana de tornada al confinament comarcal, però considera que Tarragona té suficient "població estable" com per garantir-ne l'èxit.
 

El cartell de les jornades gastronòmiques, que duraran fins al 2 de maig. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació