AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Cap empresa opta a fer l'estudi paisatgístic de la Budellera

El regidor Hermán Pinedo va assegurar ara fa un any que aquest seria una de les anàlisis del paisatge històric de la ciutat que es farien durant el mandat

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 13 d'abril de 2021 a les 07:00 |
Imatge d'arxiu de la Budellera, a Tarragona. | Salvem la Platja Llarga
El contracte de l'anàlisi territorial i l'estudi sobre els valors paisatgístics com els camins antics i altres elements patrimonials a l'entorn natural de la Budellera s'haurà de tornar a licitar. Això, o tramitar un procediment negociat sense publicitat. Són les dues opcions plantejades en la reunió celebrada el passat 24 de març, en què la Mesa de Contractació va constatar que no s'havia presentat cap oferta a un contracte valorat en 33.550 euris per una durada de 18 mesos.

Segons va detallar ara fa un any el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, aquest estudi -fet conjuntament amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica- hauria de permetre comptar amb una anàlisi cartogràfica dels terrenys, així com una anàlisi arqueomorfològica i un estudi de les formes històriques del paisatge, treball de camp analitzant diversos conceptes, una anàlisi de mostres, una documentació històrica i recerca documental i l’elaboració d’un informe final que contempli un estudi integral i caracterització del paisatge cultural, una infografia, l’avaluació patrimonial i paisatgística i una sèrie de propostes d’actuació.


El de la Budellera precisament va ser un dels plans parcials més disputats políticament abans de la suspensió judicial del POUM, donat que l'actual govern municipal prefereix mantenir els terrenys tal com estan ara. Per contra, part de l'oposició ja ha plantejat que pressionarà per mantenir l'esperit del pla general ara suspès, inclosa la urbanització de la Budellera. Aquest estudi paisatgístic, doncs, volia posar en valor aquest espai. Pinedo fins i tot va assenyalar que aquesta mena d'estudis es farien en d'altres llocs de la ciutat per "conèixer millor el passat diacrònic del nostre entorn".

 

Participació