MEDI AMBIENT

Es perd el primer niu de corriol camanegre detectat aquesta temporada a la Costa Daurada

El niu era a la platja de Coma-ruga

per Nació Digital , El Vendrell, 12 d'abril de 2021 a les 17:05 |
El niu perdut | GV

El primer niu de corriol camanegre que es va trobar a l’inici de la temporada de cria a tota la Costa Daurada, emplaçat a Coma-ruga, s’ha perdut a causa d’un atac compatible amb l’acció humana. Al voltant del mateix s’han trobat petjades, per tant, probablement hagi estat de forma malintencionada o per irresponsabilitat a l’hora de portar lligats els gossos. Tot i que no es poden descartar altres hipòtesis, el presumpte vandalisme encara fa més lamentable el fet. Els ous estaven a pocs dies de fer eclosió, el que hagués donat les primeres cries d’enguany d’aquesta au protegida i amenaçada. Aquest seria el segon niu malmès a la zona.

Des del GEVEN, que fa seguiment d’aquesta espècie a la costa del Baix Penedès, juntament amb altres entitats i amb la col·laboració dels ajuntaments, volen «denunciar de forma pública aquest fet i posar el focus en la necessitat de cuidar i potenciar el nostre entorn natural. Que el corriol nidifiqui a les nostres platges són bones notícies, en primer terme per la supervivència de l’au i tot seguit com a indicador de que tenim una platja viva i no simplement un sorral. Cal recordar que la platja no és només un recurs d’explotació turística i econòmica, i que és necessari conviure en l’equilibri i el respecte envers aquest hàbitat»

Aquestes circumstàncies es donen principalment, però no de forma exclusiva, per falta d'informació i de sensibilitat. Per això des del GEVEN afirmen que «seguirem fent divulgació, però és indispensable la col·laboració de veïns, entitats i institucions».

 

Participació