RESTRICCIONS

Un empresari de Salou, en vaga de fam perquè es reobri completament la restauració i l'oci nocturn

L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) i la patronal FECASARM han convocat a més una manifestació pel proper dijous

per Josep Maria Llauradó , Salou, 12 d'abril de 2021 a les 13:00 |
Representants de les associacions empresarials, aquest dilluns davant l'Ajuntament de Salou. | Josep M. Llauradó
Aquest dilluns al migdia, l'empresari d'oci nocturn i president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), Eduardo Abenójar, ha iniciat una vaga de fam per exigir a les diferents administracions celeritat i voluntat política per reactivar el sector. Segons Abenójar, en aquest context de pandèmia "és perfectament factible fer-ho amb garanties sanitàries". En aquest sentit, ha reclamat a l'Ajuntament de Salou que mediï amb l'administració autonòmica. La vaga de fam serà de manera indefinida, però Abunójar s'asseurà, com ho ha fet avui, en una cadira davant el consistori salouenc en el seu horari d'obertura, de 9 del matí a 4 de la tarda. Malgrat que no tindrà control mèdic, assegura que espera no haver d'arribar a posar-se greu de salut.

Indignat per "la passivitat de l'administració" quant a la flexibilització de les restriccions que pesen sobre la restauració i l'oci nocturn, Abenójar considera que aquestes són "arbitràries, desproporcionades i ineficaces, atès que els contagis es segueixen produint en activitats il·legals, nit rere nit".

 
Com a proposta, FECASARM, la patronal de l'oci nocturn, proposa "limitar el dret d'admissió, a persones que hagin estat vacunades amb dues dosis o bé que s'hagin fet un test previ i hagi donat negatiu, tot degudament gestionat amb un codi QR intransferible". A tal efecte, aquesta setmana proposarà una prova pilot a la Generalitat.


Manifestació dijous

Paral·lelament a l'acció individual de protesta en forma de vaga de fam, ARONS i FECASARM han convocat pel proper dijous 15 d'Abril a les sis de la tarda una manifestació de protesta. Es queixen, però, que la convocatòria -a a la plaça Bonet- haurà de ser estàtica. Hi esperen 2.000 persones.

 

Participació