FERROCARRIL

Veïns demanen conservar l'antiga estació de tren de Cambrils

L'Ajuntament encara no ha decidit què fer amb tot l'espai que el municipi recuperarà quan Adif desmantelli les vies

per Redacció , Cambrils, 12 d'abril de 2021 a les 08:42 |
Les vies i de la vella estació de Cambrils, fora de servei. | Roger Segura/ACN
Clam a Cambrils per "salvar" l'antiga estació ferroviària. En declaracions a aquest mitjà, l'alcaldessa Camí Mendoza ja anunciava el passat mes de desembre que la voluntat del consistori és aprofitar l'edifici. Tot i amb això, els darrers dies la possibilitat de tirar-lo a terra quan Adif hi doni el seu vist-i-plau s'ha intensificat. Per aquest motiu, més de 200 veïns ja han signat una petició a la plataforma Change.org per garantir que es mantingui un dels símbols del desenvolupament econòmic d'aquesta població costanera del Baix Camp.

La Platfaorma en Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp de Tarragona lamenta que des del consistori parli de tirar a terra una edificació amb 156 anys d'història per "obrir el municipi al mar". Un cop perdut el servei ferroviari a la línia de la costa en benefici de l'alta velocitat, són diversos els municipis que han de debatre què fer no només amb les estacions sinó amb l'entorn de la via.


Des de l'aturada del servei, l'estació ha romàs abandonada i això ha provocat que sigui un punt de conflicte veïnal al carrer Verge de Montserrat. Així, doncs, el plantejament provisional és construir una rotonda que permeti connectar la zona nord amb la zona sud del terme i això podria posar en perill l'edificació. 

Participació