Covid-19

Escassa afluència en el primer dia del cribratge a Bonavista per la detecció de la Covid a les aigües fecals

L'associació de veïns espera que la detecció d'asimptomàtics no sigui gaire alta i fa una crida a fer-se la prova

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 8 d'abril de 2021 a les 18:57 |
Un veí del barri de Bonavista, fent-se una prova PCR al centre cívic. | Josep M. Llauradó
Un total de 7.700 persones estan cridades a fer-se la prova PCR de la Covid-19 al barri de Bonavista de Tarragona. Són els veïns majors de 16 anys no vacunats, per tal de determinar si realment existeix un brot de coronavirus en aquesta zona de la ciutat, tal com semblen indicar les estadístiques extretes de l'anàlisi de les aigües residuals. Tot i amb això, han estat poques les persones que han decidit participar del primer dia d'aquest cribratge, que continuarà fins dissabte. A diferència de cribratges anteriors -com el de Montblanc-, no s'han registrat llargues cues ni tampoc aglomeracions als voltants del centre cívic, al carrer Onze.

Molts dels que avui han passat des de les tres de la tarda per aquest espai municipal cedit per l'Ajuntament de Tarragona al Departament de Salut ho feien per "precaució". És el cas de José, un veí que assegura que hi ha anat "ja que estem tots lluitant contra això, com a mínim saber que no ets portador". Per la seva banda, Yolanda treballa en un institut i l'havien vacunar "però me la van cancel·lar, i ara diuen que a partir dels 60 anys, i el meu marit és de risc, prefereixo estar més tranquil·la". Jorge tampoc no té ara mateix cap símptoma i creu que ja va passar la malaltia ara fa un any, però per si de cas s'ha anat fent proves i aquesta és la tercera: "Vinc per precaució", ha destacat.


La manca d'afluència es pot explicar entre d'altres motius perquè va ser ahir mateix a la tarda quan Salut va anunciar que s'organitzava aquest cribratge. Amb la difusió que s'ha fet, a través de xarxes socials, associacions de veïns i el mateix Ajuntament, la presidenta de l'entitat veïnal Loli Gutiérrez explica que "no estem informats". "En tres dies no vindrà tothom que se l'hauria de fer", ha lamentat, a més d'afegir que els ha sorprès aquesta alerta en un barri on segons assegura "hi ha menys de 40 casos". En aquest sentit, creu que es podria tractar d'una "falsa alarma" i que els portadors podrien ser d'altres zones de la ciutat o fins i tot del poble veí de la Canonja. Fonts de Salut, però, apunten que els col·lectors d'aigües residuals estan separats entre els dos municipis.

Previsió d'un miler de proves


La previsió que té el Departament de Salut en aquest cribratge és fer entre 1.000 i 1.500 proves PCR. Ramon Descarrega, gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, ha explicat que "fa uns dies vam veure que hi havia un increment important, que es mantenia i fins i tot anava en augment". Això ha provocat l'activació d'un operatiu que es podria ampliar en horari de matí el dissabte. Així mateix, alerta els que es facin la prova que mantinguin les mesures de seguretat malgrat puguin donar negatiu. L'horari per als pròxims dies és demà divendres i el dissabte de les 9 a les 13 hores.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació