SALUT

Salut realitzarà un cribratge poblacional amb PCR al barri de Bonavista de Tarragona

És una de les conseqüències de l'anàlisi de les aigües residuals

per Redacció , Tarragona, 7 d'abril de 2021 a les 17:31 |
Salut realitzarà un cribratge poblacional al barri de Bonavista el dijous, divendres i dissabte d’aquesta setmana. Aquesta acció compta amb la participació de Salut Pública, l’equip mòbil de l’Institut Català de la Salut, la Creu Roja i l’Ajuntament de Tarragona.

Les proves es realitzaran al centre cívic de Bonavista, al carrer Onze, número 13. El dijous l’horari serà de les 15.00 a les 19.00 hores i el divendres i el dissabte de les 9.00 a les 13.00 hores. Dissabte s’ampliarà l’horari si la participació i la resposta de la població és elevada.


La població cridada en aquest cribratge són les persones majors de 16 anys que, en el cas del barri de Bonavista són 7.700. Al barri de Bonavista la concentració de coronavirus va augmentar de forma significativa en la mostra de fa una setmana (de 12.309 a 125.334 copies de virus per litre, entre el 22 i el 29 de març). La mostra d’aquesta setmana ha confirmat aquesta tendència a l’alça (788.708 còpies per litre, el dia 6 d’abril).

L’increment dels nivells de virus en aigües residuals pot anticipar un augment del nombre de casos simptomàtics o l’aparició de brots.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació