AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP vol que el futur de l'edifici del carrer Santiyán es decideixi als nous consells de districte de Tarragona

Critiquen que no s'hagi acordat amb els veïns del barri del Port

per Redacció , Tarragona, 7 d'abril de 2021 a les 12:30 |
L'Ajuntament de Tarragona té previst dedicar l'edifici municipal -ara buit- del carrer Santiyán a habitatges. Així ho ha assegurat aquesta darrera setmana el regidor Hermán Pinedo en declaracions a Diari Més. Davant d'aquest fet, la regidora de la CUP Eva Miguel ha lamentat que no s'hagi decidit de manera participativa, donat que els veïns recentment han reivindicat l'ús social del solar.

"La radicalitat democràtica passa per obrir veritables processos de participació en els que la població pugui decidir quins equipaments necessita el barri", afirma Miguel, que convida el conseller Pinedo "a parar màquines" per poder avaluar i, si cal, redefinir el projecte en el marc dels consells de districte. La formació senyala que el projecte del conseller Pinedo "no destina la totalitat de l'edifici per donar resposta a les mancances en equipaments que pateix el barri".


El passat consell plenari ordinari de març, el grup municipal de la CUP va preguntar al conseller Pinedo quin era el projecte que des de la seva conselleria tenien per l'edifici municipal del carrer Santiyán, a la Part Baixa, i aquest va afirmar que s'informaria per escrit. Les cupaires lamenten que "no han arribat a respondre a la pregunta formulada al Ple i ens n'hem hagut d'assabentar per la premsa, una dinàmica molt freqüent amb el conseller Pinedo". És més, les associacions de veïns i col·lectius dels barri també han hagut d'assabentar-se de la notícia per la premsa, malgrat havien reclamant informació sobre aquesta finca en reiterades ocasions al conseller Pinedo.

 

Participació