LABORAL

H&M vol tancar les seves botigues a Reus i Tarragona

L'ERO plantejat per l'empresa a tot l'estat espanyol pot afectar uns 1.100 treballadors

per Redacció , Tarragona, 7 d'abril de 2021 a les 08:49 |
La botiga d'H&M a Tarragona està ubicada al centre comercial del Parc Central. | Parc Central
H&M ha informat als treballadors que iniciarà un ERO que podria afectar 1.100 treballadors a Espanya. La multinacional preveu tancar 30 botigues i fer acomiadaments en 94 més, segons els sindicats. A més, l'empresa tèxtil també ha presentat els plans per modificar substancialment les condicions de feina dels treballadors en 24 botigues i una cinquantena de membres de la plantilla, que veurien reduïdes les hores de feina.

Segons CCOO, que és el sindicat majoritari a l'empresa, tant el nombre d'afectats com la quantitat de tancaments són "absolutament desproporcionats". Per ara, els sindicats desconeixen l'afectació concreta a Catalunya.


En un comunicat, CCOO ha afirmat que treballarà per reduir "substancialment" el nombre d'afectats per l'ERO i el tancament de botigues, i per exigir que les baixes siguin "el menys traumàtiques possibles" i amb condicions favorables per a la plantilla.

Segons H&M, el sector del comerç de roba està experimentant un gran canvi per la digitalització i el canvi de comportament dels consumidors, i cal una transformació i "reorganització a nivell global".


En aquest sentit, apunta a la integració de botigues físiques i online, que implicarà tancar 350 botigues al món i obrir-ne 100 de noves. Els tancaments a Espanya en 30 botigues (27 d'H&M i tres de COS) es faran de manera esglaonada entre ara i principis del 2022.

La companyia afirma en un comunicat que té la intenció de "mantenir el major nombre de llocs de feina possibles" i "mitigar" l'impacte de les mesures, prioritzant quan es pugui l'adhesió voluntària a l'ERO i oferint "possibilitats de recol·locació i trasllat".


L'objectiu és que el període de consultes per l'ERO comenci la quarta setmana d'abril.

 

Participació