URBANISME

L'entrada a Tarragona per l'estació de tren es transformarà al 2022

L'associació de veïns del barri del Port reivindica mesures per paliar la degradació que pateix la zona al sud de la plaça de la Mitja Lluna

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 6 d'abril de 2021 a les 13:00 |
El carrer d'Orosi. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Transformació urbanística més o menys imminent al carrer d'Orosi, a tocar de l'estació de tren de Tarragona. Aquest dimarts al migdia, el regidor Xavier Puig ha informat d'un projecte que podria licitar-se enguany i les obres -d'una durada aproximada de 4 mesos- s'engegarien al mes de gener de 2022. Concretament, es reservarà per als vianants gran part d'aquest carrer així com tota la zona dels voltants, per tal que el trànsit a peu sigui més amable.

Aquesta és una actuació prèvia al pla integral de la Part Baixa en què està treballant l'equip de govern, i forma part d'una petició de l'associació de veïns del barri del Port. La seva presidenta, Carme Puig, ha explicat que en general volen revitzalitzar tota la zona al sud de la plaça de la Mitja Lluna i que tant l'entorn de l'estació com també la plaça dels Carros són dos dels punts clau a resoldre. Precisament, el regidor d'Urbanisme ha destacat que ja fa dies que està en marxa la reordenació de la circulació entre aquesta plaça i el carrer Apodaca, amb un nou pas de zebra. A més, a la plaça de la Mitja Lluna també s'hi ha habilitat un altre pas de vianants.


Una plataforma única

L'arquitecte responsable del disseny de la reforma del carrer d'Orosi, Ramon Corbella, assegura que el seu objectiu ha estat "transformar la percepció que es té del carrer. Volem que sigui un vial de plataforma única per convertir-se en un espai pels vianants". En aquesta transformació, els arbres guanyaran protagonisme, ja que se n'hi plantaran de nous. També es col·locaran bancs de formigó sòlid, de mides diferents. L'entorn també comptarà amb noves papereres i aparca-bicicletes per deixar patinets i bicicletes.

 

La imatge virtual del projecte del carrer d'Orosi. Foto: Ajuntament de Tarragona

 

Participació