POLICIAL

Tarragona comença un any més la temporada de platges sense permís d'accés per als gossos

L'Ajuntament promet habilitar un espai a prop del Fortí de Sant Jordi, lluny de la sorra de la platja del Miracle, per aquest estiu

per Redacció, Tarragona | 1 d'abril de 2021 a les 07:33 |
Segons l'article 138 de l'ordenança de convivència cívica ciutadana de Tarragona, "durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 15 d’octubre, resta prohibida la presència d’animals domèstics i de companyia a la platja, a excepció dels gossos guia". Així, doncs, un any més, les platges de la ciutat tornaran a prohibir l'accés de gossos i altres animals de companyia a les platges, malgrat que els successius governs locals han promès habilitar en els darrers anys un espai reservat per a ells, en la línia del que ja tenen altres municipis de la Costa Daurada.

En cas d'incompliment d'aquest punt de l'ordenança, les patrulles de la Guàrdia Urbana poden demanar que es marxi de la platja. Ja fa cinc anys que l'exconsellera Ana Santos (PSC) va anunciar la possibilitat d'incorporar una proposta des de fa temps reclamada per entitats animalistes. Tot i el canvi de govern, que amb la consellera Carla Aguilar prometia donar un pas definitiu en aquest sentit, la realitat és que aquest pont de Setmana Santa els propietaris de gossos hauran de deixar-los a casa si volen gaudir del litoral.


Un espai al costat del Fortí de Sant Jordi

Allunyat de la platja del Miracle, l'Ajuntament de Tarragona té previst en els pròxims mesos habilitar un espai per a gossos. Així ho ha avançat el Diari Més. Concretament serà a l'entorn del Fortí de Sant Jordi i es preveu que sigui una realitat aquest estiu. Tot i així, Tarragona continuarà prohibint l'accés dels gossos a cap indret de sorra de la platja.


D'aquesta manera, si algun tarragoní vol anar amb el seu gos a la platja aquests dies de festa, haurà de desplaçar-se fins a Deltebre, Alcanar, l'Ametlla de Mar, Alforja, Cambrils, Mont-roig del Camp o Roda de Berà. Això, si no vol córrer el perill d'ésser sancionat per la Guàrdia Urbana.

 

Participació