ELECCIONS

La filòloga Teresa Cabré, de l'Argentera, candidata a presidir l'Institut d'Estudis Catalans

La institució ha convocat eleccions per al 3 de juny, un cop acaba el mandat de la presidència actual

per Redacció, 31 de març de 2021 a les 08:22 |
El fins ara president de l'IEC, Joandomènec Ros, i la presidenta de la Secció Filològica, Maria Teresa Cabré, en una imatge d'arxiu. | ACN
La filòloga Teresa Cabré, natural de l'Argentera (Baix Camp), s'ha postulat com a candidata a presidir l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) en substitució de Joandomènec Ros, que la lidera des del 2013. L'entitat ha convocat eleccions per al 3 de juny, un cop acaba el mandat de la presidència actual. Cabré és ara com ara l'única que s'ha postulat a ocupar el càrrec.

Actualment dirigeix la secció filològica del mateix IEC, entitat a la qual està vinculada des del 1989. Cabré va rebre el 1996 la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, i el 2007 el premi internacional de Terminologia Eugen Wüster. També és premi a la Qualitat en la Docència del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra del 2009 o Creu de Sant Jordi del 2015.


L'any 2018 Cabré va ser investida doctora honoris causa per la Universitat de Ginebra en reconeixement a les contribucions en terminologia i lingüística. I el 2019 va ser nomenada membre internacional del Centre de Normalització i Política Lingüística de la Xina, distingida per l'experiència en lingüística aplicada, lexicogràfica i terminologia.

 

Participació