1 de 10
LABORAL

Javier de Benito, director general d’IQOXE: «Aquesta vaga no té cap sentit ni cap causa que la justifiqui»

El 80% dels empleats han acudit al seu lloc detreball, ja sigui de manera presencial o a través del teletreball

per Redacció, La Canonja | 30 de març de 2021 a les 12:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La direcció d’IQOXE ha emès aquest dimarts -dia en què se celebra una vaga a la seva planta de la Canonja- un comunicat per assenyalar que està "funcionant amb normalitat". El 80% dels empleats de l’empresa han acabat accedint als seus llocs de treball, ja sigui de manera presencial o a través del teletreball.

Segons la versió de l'empresa, els treballadors inclosos als serveis mínims no podien accedir als seus llocs de treball a causa del piquet informatiu de la porta, un fet que ha estat desmentit pels sindicats, que han assegurat que fins que la direcció no ha lliurat cartes a cadascun d'ells aquests no han volgut entrar.


Javier de Benito, director general d’IQOXE, ha manifestat que “aquesta vaga no té cap sentit i no hi ha cap causa que la justifiqui”. "L’oferta realitzada per la direcció de l’empresa és raonada i molt beneficiosa per als treballadors. Durant la  negociació, l’empresa va mostrar la seva bona voluntat ampliant el període d’ultraactivitat del conveni col·lectiu d’empresa en un mes, fins al proper 30 d’abril, amb la finalitat d’establir un termini per assolir un acord en la negociació", detallen en el mateix comunicat.

El conveni col·lectiu va finalitzar l’any 2018 i s’ha anat prorrogant per manca d'acord entre les parts, l'accident del passat gener de 2020 i posteriorment per la pandèmia. "El termini addicional  d’un  mes  d’ultraactivitat  és  raonable  si  existeix  voluntat  d’assolir acords i finalitzar l’etapa de discrepàncies per a què, tots junts, puguem mirar cap al futur partint d’unes relacions laborals basades en el diàleg i la col·laboració, pensant en una millora constant de l’empresa”, afegeixen.


En aquest sentit, alerten que IQOXE passarà, el proper 1 d’abril, a estar regida pel Conveni General de la Indústria Química (CGIQ). L'oferta per al conveni col·lectiu per part de l'empresa és un increment salarial del 0,5% respecte a l'any 2019, cap per al 2020 i entre un 0,5% i un 1,5% per als anys 2021, 2022 i 2023. En una altra oferta presentada ahir, va modificar la part del 2020.

Pel que fa a la reclamació formulada pel comitè d'empresa perquè en el conveni es fixi la plantilla de l'empresa, IQOXE considera que "no és acceptable, ja que la plantilla està condicionada a diferents factors de producció i tecnològics de manera que no pot pactar-se la plantilla en el marc de la rigidesa d'un conveni col·lectiu".


Participació