OBRES

Ampliaran la calçada de la carretera TP-2031, entre Vilabella, Bràfim i Alió

L'actuació inclourà la millora del drenatge, mitjançant la formació de cunetes transitables, la reposició de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació de barreres de seguretat

per Redacció, 29 de març de 2021 a les 08:53 |
La carretera TP-2031. | Diputació de Tarragona
La Diputació de Tarragona ha iniciat aquest mes de març els treballs de condicionament a la carretera TP-2031 de Tarragona a la C-51, concretament al tram que va de la TV-2034 a la C-51, entre Vilabella, Bràfim i Alió. Les obres, que representaran a la Diputació una inversió de 2,5 milions d'euros, milloraran la seguretat viària en aquest tram de 4,5 km per on passen més de 2.000 vehicles cada dia.

L'ampliació de la calçada fins a 9 metres, la construcció de 3 rotondes a Bràfim i la millora dels accessos a Bràfim i al polígon industrial d'Alió contribuiran a reduir els accidents en aquesta zona i a augmentar la comoditat i seguretat de la via. L'actuació també ha previst el desplegament de la xarxa de fibra òptica amb canalització d'infraestructura de telecomunicacions al llarg de tot el tram. Es preveu que les obres s'allarguin fins a principis del 2022.


L'ampliació de la calçada fins a 9 metres permetrà obtenir 2 carrils de circulació de 3 metres cadascun i vorals d'1,5 metres d'amplada. Les obres també han previst la millora dels revolts existents i la construcció de 3 rotondes a Bràfim per fluïdificar el trànsit a  les interseccions. D'altra banda, l'actuació inclourà la millora del drenatge, mitjançant la formació de cunetes transitables, la reposició de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació de barreres de seguretat. Per a la realització dels treballs s'adoptaran les mesures correctores d'impacte ambiental, com la integració dels trams restants de la carretera antiga, l'estesa de terra vegetal i la hidrosembra de tots els talussos.

Al llarg dels últims anys la Diputació ha anat actuant per fases a laTP-2031, adaptant els paràmetres de la carretera a les exigències de la seguretat de tots els usuaris. L'última fase que es va executar va ser  el condicionament del tram entre l'Argilaga i la TV-2034.

 

Participació