AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP creu que el romanent d'1,3 milions d'euros a Serveis Socials obeeix a «un greu problema de gestió»

La formació assenyala directament el gerent i la regidora Carla Aguilar

per Redacció, Tarragona | 22 de març de 2021 a les 12:23 |
La CUP apunta que és "totalment incomprensible que en temps de pandèmia i emergència econòmica i social l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) hagi tancat l'exercici 2020 amb un romanent d'1,3 milions d'euros" i apunten a "una greu manca de diligència per part de la gerència". En aquest sentit, les regidores cupaires han proposat al Consell Rector de Serveis Socials d'aquest matí que el gerent de l'organisme autònom "no cobri els objectius, ja que queda clar que no els ha complert".

La portaveu del grup municipal de la CUP, Eva Miguel, assenyala també a la responsable política de Serveis Socials, Carla Aguilar, com a "corresponsable" d'aquesta situació. Quan es va liquidar l'exercici 2019 Aguilar va justificar el romanent milionari dient que "no eren els seus pressupostos i que havien tingut poc marge", però enguany "no hi havia cap excusa possible". És més, la consellera d'En Comú Podem es va comprometre a fiscalitzar trimestralment les partides no executades de l'IMSST per poder donar sortida a aquests diners durant l'any 2020, "una feina que no es va arribar a fer i que ens ha abocat al romanent milionari actual", ha explicat a regidora Miguel.


Per últim, les anticapitalistes recorden que durant el mandat del PSC es va tendir a inflar els pressupostos de Serveis Socials, malgrat que "a l'hora de la veritat no s'executaven les partides", una tendència que, malgrat el canvi de sigles del govern municipal, continua igual.

 

Participació