FERROCARRIL

Oposició a la Savinosa davant d'un futur «mur de la vergonya» a les vies del tren

Adif té en mans un projecte que preveu instal·lar pantalles a bona part del recorregut ferroviari entre Tarragona i el Vendrell

per Redacció, Tarragona | 15 de març de 2021 a les 08:59 |
El corredor ferroviari de Tarragona, amb un tren de mercaderies. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Indignació a la urbanització de la Savinosa, a Tarragona, per la futura instal·lació de pantalles acústiques a la via del tren. El projecte d'Adif contempla posar-ne tant a Tarragona com en altres punts i, per exemple, a Torredembarra ja ha despertat oposició del consistori.

El "mur de protecció contra el soroll" té segons els veïns "greus inconvenients ecològics, de risc, de salubritat, de barrera, etc." i no compta amb cap estudi d'impacte ambiental.


Tot plegat forma part de la posada en marxa del Corredor Mediterrani de mercaderies, que preveu multiplicar per sis el trànsit de mercaderies entre Tarragona i el Vendrell. Des de diverses institucions ja s'ha demanat implantar una alternativa per tal que aquest trànsit passi per l'interior, on hi ha menys zones poblades colindants amb la via.

Els veïns consideren aquest mur com "un insult a la dignitat, un mur contra les persones, un mur que divideix poblacions i barris, un mur contra el medi ambient, el paisatge, l'entorn, la fauna, l'aire, la mar, un mur al qual han posat nom, el mur de la vergonya".

 

Participació