1 de 10
coronavirus

Descarrega aquí el certificat d'autoresponsabilitat per moure't entre comarques

Els Mossos d'Esquadra et poden demanar declaracions d'autoresponsabilitat i certificats de convivència

Control dels Mossos d'Esquadra per les restriccions de la mobilitat | Adrià Costa
per Andreu Merino, 15 de març de 2021 a les 08:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La mobilitat entre comarques torna a estar permesa. La mesura arriba abans del període vacacional de Setmana Santa, després que el confinament entrés en vigor a l'octubre com una de les restriccions per lluitar contra la pandèmia de la Covid. El Departament de Salut, però, hi ha volgut posar matisos. Es manté el perímetre comarcal, però es permet la mobilitat amb la bombolla de convivència.

Però de quina manera es controlarà que tothom es desplaci amb la seva unitat de convivència? Està previst que les policies locals i els Mossos d'Esquadra adaptin els controls a les noves restriccions. Quan es vulgui canviar de comarca, s’haurà de portar un certificat d’autoresponsabilitat que expliqui el motiu del desplaçament i un certificat de convivència que demostri que aquest es fa amb el grup bombolla, com el DNI o un contracte de lloguer.El primer document pots descarregar-te'l a continuació. Cal marcar l’opció “Mobilitat de les persones que integren una bombolla de convivència”:

- Certificat autoresponsable de desplaçament d'entrada i sortida de la comarca. 

El certificat de convivència es pot demanar als ajuntaments. El document, però, planteja algunes llacunes, com en els casos en què persones convivents no estiguin empadronades en el seu actual domicili. "És impossible el control de tota la població", reconeix Sàmper.Vergés insisteix que els trajectes entre comarques només es poden fer amb la bombolla de convivència. "No ens podem moure per tot arreu a fer-ho tot, ho hem de fer amb cautela", va dir la consellera.


A continuació, l'enllaç del document d'autoresponsabilitat i del certificat de convivència per als veïns de les capitals de demarcació. Per obtenir-lo en altres municipis, només cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament corresponent:

 Certificat d'autoresponsabilitat

 Barcelona
 Lleida
 Girona
 Tarragona

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació