COVID-19

Un any dels primers casos de Covid-19 a la demarcació de Tarragona

Els infectats van ser quatre persones de Cambrils i Salou, després de viatjar

per Redacció , 10 de març de 2021 a les 07:56 |
Diverses dosis de la vacuna | Europa Press
Tarragona recorda aquest dimecres que tot just ara fa un any es van confirmar els primers contagis a la demarcació. Ja feia setmanes que el virus era a Catalunya, però no va ser fins que dues veïnes de Cambrils i un matrimoni de Salou el van contraure que les alarmes no van saltar a la demarcació. Quatre dies després, es decretava el confinament domiciliari. Malgrat tot, aquests són els casos detectats i encara s'investiga quin va ser l'origen de la malaltia i des de quin moment es trobava a l'estat espanyol, que podria ser molt abans del que es va assegurar.

El Camp de Tarragona i especialment les Terres de l'Ebre van ser durant els primers mesos unes de les zones menys afectades per la Covid-19. Amb més d'un miler de morts i més de 40.000 contagis, després de tot un any, la ciutadania ha après a conviure amb el virus i tot plegat ha fet transformar els hàbits de comportament. Les mascaretes, la distància o el gel hidroalcohòlic s'han convertit en quelcom habitual de la vida diària, especialment fora de casa.


Però en aquell moment, és clar, no hi havia gaire informació. La conselleria de Salut confirmava un dimarts 10 de març de 2020 que havien aïllat als seus domicilis quatre persones que, això sí, no presentaven símptomes de gravetat. Es tractava d'una dona de 79 anys i la seva filla de 46 -de Cambrils- i d'una dona de 60 i el seu marit de 54 -a Salou-. En tots dos casos es van contagiar després de viatjar, concretament a Bèlgica i a Vitòria respectivament.

No va ser fins al passat desembre quan es van aplicar les primeres dosis de la vacuna contra la Covid-19. Tot i amb això, la lentitud a l'hora d'aconseguir-ne manté en ple neguit el sector de la restauració i de l'allotjament turístic, que no sap si el 2021 s'assemblarà més al 2020 o al 2019, abans de la pandèmia.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació