MOBILITZACIONS

Les dones de Tarragona reivindiquen la importància de les treballadores a primera línia

Al final de la marxa han expulsat un membre de Vox que estava gravant la convocatòria

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 8 de març de 2021 a les 20:45 |


Centenars de persones han sortit al carrer aquest 8 de març a Tarragona. La Plataforma 8-M del Camp havia convocat actes descentralitzats també a Reus, la Canonja, Riudoms, Vila-seca i Cambrils, però això ha evitat que la plaça de la Font es tornés a veure un any més plena, això sí, amb les distàncies de seguretat.


Inicialment s'ha desenvolupat un acte amb actuacions musicals i performances, així com la lectura d'un manifest conjunt i un altre text de part del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública. I és que l'àrea laboral de les cures ha estat central enguany en les reivindicacions, especialment "les treballadores de primera línia" que, segons apunta la portaveu Elisabeth Sánchez Legaz són majoritàriament dones. També les treballadores no remunerades, "una de les principals perjudicades com a totes les crisis". Un acte "no de celebració, sinó de reivindicació" que tenia un to marcadament crític amb el sistema econòmic: "S'ha vist que el capitalisme no és compatible amb la vida", assenyalen.

L'ambient a la plaça ha estat distès. Durant més de dos quarts d'hora, s'han succeït les intervencions, algunes d'elles -com la del grup de dansa de Bonavista- que han aixecat els ànims de les assistents. Durant tota l'estona, però, les organitzadores han hagut de lidiar amb una espontània que, bevent alcohol i fumant amb la mascareta baixada, ha intentat pujar a l'escenari a parlar. Les dues patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra no han actuat en cap moment.

 

Desenes de manifestants han expulsat un membre de Vox en la marxa feminista del 8-M a Tarragona. Foto: Josep M. LlauradóManifestació i expulsió d'un membre de Vox


Malgrat que inicialment l'acte s'havia anunciat com a estàtic, en acabar la plataforma convocant ha animat a les assistents a caminar en forma de manifestació fins a la plaça Corsini. Després de cridar diverses consignes, en arribar-hi han recordat les identificacions a una quinzena de feministes unes hores abans.

Quan ja semblava que l'acte de protesta havia acabat, a la mateixa plaça del Mercat Central les convocants han assenyalat un home que estava gravant amb el seu telèfon mòbil, assegurant que era d'un mitjà d'ultradreta i membre de Vox. La seva presència en les darreres mobilitzacions a la ciutat ha estat notòria, però aquest dilluns els manifestants que encara quedaven han decidit expulsar-lo al crit de "Tarragona antifeixista". L'home ha fet l'intent de resistir-se fins que se n'ha anat pel seu propi peu. En cap moment no hi ha hagut cap incident.

 

Les persones concentrades a la plaça de la Font de Tarragona per reivindicar el 8-M. Foto: Eloi Tost/ACN

 

Participació