PARTITS

El PSC crea l'arxiu Josep Maria Recasens

Recull la vida política i social dels socialistes a la ciutat

per Redacció, Tarragona | 8 de març de 2021 a les 08:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comissió executiva del PSC Tarragona ha aprovat per unanimitat que l'arxiu fotogràfic i documental del partit socialista a la ciutat s'anomeni Josep Maria Recasens i Comes. Qui va ser historiador, militant socialista i el primer alcalde de Tarragona després de la dictadura.

D'aquesta manera, l'arxiu Josep Maria Recasens servirà d'arxiu general dels i les socialistes per ingressar, recuperar i gestionar la documentació generada per l'acció política a la ciutat de Tarragona, així com la dels i les representants del partit en el si de la resta d'institucions. En la seva condició d'arxiu històric, recupera la documentació fotogràfica i gràfica que sigui de rellevància per al coneixement de la història socialista a Tarragona.


Pere Valls Miró, qui encapçala aquest projecte des del passat juliol, ha destacat que "la figura de l'alcalde Recasens va lligada a la història de la nostra ciutat, del Camp de Tarragona i del partit socialista" i que "el PSC, amb aquest reconeixement, vol mantindré viva la importància científica de la documentació i classificació, tal i com va fer el Josep Maria Recasens al llarg de tota la seva vida".

Tanmateix, el primer secretari de l'agrupació socialista, Santi Castellà, afegeix que "l'arxiu compleix una triple funció: la preservació de l'important llegat sobre la vida política i social del PSC, el manteniment de la memòria història com a element d'unitat i referència dels i les socialistes i la conservació de les referències gràfiques històriques mitjançant l'estudi documental de la realitat, tot evitant possibles revisionismes".

 

Participació