CULTURA

Les colles castelleres de Tarragona mantindran les subvencions aquest 2021

A banda, les dues parts han acordat la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat

per Redacció , Tarragona, 4 de març de 2021 a les 12:57 |
Aquest passat dimecres 3 de març a la tarda es va celebrar una nova sessió del Consell Municipal de Castells, presidida per l'alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, amb l'assistència de dos representants de cada colla i grups municipals, que no s'havia tornat a reunir des de l'aturada de l'activitat amb motiu de la pandèmia de la covid-19, des de feia un any.

A la trobada, es va acordar, entre d'altres, la creació d'una comissió tècnica per tal de començar a preparar la tornada a l'activitat, i això s'haurà de fer, tal i com vol apuntar l'alcalde "amb especial coordinació amb la Coordinadora i per tal d'aplicar la normativa que vagi emanant del PROCICAT", però també "adaptant la realitat a la peculiaritat castellera tarragonina i a les necessitats actuals que requereixin".  


A la reunió també es va acordar mantenir per enguany la mateixa aportació econòmica que el 2020. Amb motiu de la pandèmia i l'aturada de l'activitat castellera, es va establir que cada colla percebés el 40% del cobrat l'any anterior, que correspon al resultat de les actuacions castelleres segons barem establert en les puntuacions del Concurs de Castells. "Així les colles van poder mantenir l'activitat social i les despeses generals, i enguany també ho podran fer", segons apunta l'alcalde.  Així mateix, "el compromís de cara al retorn de l'activitat és que es pugui mantenir l'aportació municipal dels darrers anys;  tot i que està clar que la qualitat dels castells serà menor".  

Finalment Ricomà destaca que "l'Ajuntament de Tarragona referma el seu compromís amb les colles castelleres per tal d'ajudar-les i que en el moment de la recuperació de l'activitat ho pugin fer amb les màximes garanties" i afirma que, "com a capital castellera, Tarragona està al costat de les seves colles i ja albira el concurs del 2022 com a gran retrobada del món casteller".


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació