INDÚSTRIA

L'AEQT presenta el pla estratègic 2021-2023 enfocant-lo en la seguretat i la transició energètica

El president de l'entitat aposta perquè el sector continuï sent un dels motors econòmics del Camp de Tarragona

per Redacció , Tarragona, 4 de març de 2021 a les 12:33 |
El president de l'AEQT, Rubén Folgado. | AEQT
L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha presentat aquest dijous el seu pla estratègic per al període 2021-2023. Dividit en quatre grans eixos, en destaquen la seguretat i la competitivitat. En l'àmbit de la seguretat la principal novetat és un "sistema de millora continuada" que definirà estàndards comuns a totes les empreses del sector petroquímic de Tarragona i que estan "per sobre del què demana la legislació", han assegurat.

Pel què fa a la competitivitat, l'aposta per aconseguir-la és la transformació energètica. En aquest sentit, el sector químic afirma que ha de liderar aquesta transició, que també ha de passar per l'economia circular per tal de reduir els nivells de contaminació.


Els quatre eixos que formen el pla són seguretat i sostenibilitat, competitivitat i innovació, territori i societat, i comunicació i posicionament. De cadascun en pengen diferents línies estratègiques -nou en total-, amb accions concretes per assolir els objectius. Segons ha explicat l'AEQT, per crear el pla estratègic s'han basat en els Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS), les preocupacions que els han traslladat agents socials i les necessitats de competitivitat del sector.

En l'àmbit de la seguretat destaca el "sistema de millora continuada". Segons ha apuntat el vicepresident de l'AEQT, Ignasi Cañagueral, és una iniciativa "pionera al sector" que ha de "definir els estàndards comuns a totes les empreses de l'AEQT, amb models per sobre del que demana la legislació". De fet, les companyies compartiran informació i es coordinaran entre elles.


Pel que fa a la transició energètica, Cañagueral ha defensat la importància de l'hidrogen de cara al futur i alhora ha afirmat que és "urgent" disposar d'un "sistema elèctric competitiu i fiable", que passaria per la implantació de les xarxes tancades, una reivindicació del sector des de fa anys. Alhora, el vicepresident ha afirmat que en els propers anys "el món serà circular o no serà", per posar en valor l'economia circular. En aquest sentit ha afirmat que cal desenvolupar tecnologia per crear polímers i plàstics circulars.

Finalment, el president de l'AEQT, Rubén Folgado, ha comentat que "el sector vol continuar sent un motor del territori, no només a nivell econòmic, sinó també d'innovació i talent". Per Folgado cal "accelerar la transició energètica", un repte "que no pot esperar". "Estem en una cursa contrarellotge amb altres regions del món", ha dit.

 

Participació