AGENDA

Els centres cívics de Tarragona ofereixen aquesta primavera 69 activitats virtuals gratuïtes

Els cursos s'iniciaran el proper dia 9 de març i s'allargaran fins al 10 de juny

per Redacció , Tarragona, 2 de març de 2021 a les 13:33 |
La presentació del programa dels centres cívics de Tarragona, aquest matí. | Manel R.Granell
La Xarxa de Centres Cívics ha presentat aquest matí el nou cicle d'activitats programades pel que queda d'hivern i per la primavera. S'ofereixen fins a 69 activitats totalment gratuïtes i totalment virtuals, que sumen 1.285 places.  

Durant la presentació de les noves activitats que s'ha fet aquest matí al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, la consellera de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que "des dels Centres Cívics seguim adaptant-nos a allò que les mesures sanitàries recomanen i és per això que continuem oferint activitats virtuals amb una porta oberta a la presencialitat o semipresencialitat de noves activitats tan aviat com sigui possible". Aguilar-Cunill ha destacat que per aquest motiu,"la programació que presentem avui és una programació viva i que anirà actualitzant-se i complementant-se durant els propers mesos".


Respecte les activitats presentades, destaca l'Especial 8M que, per primer  cop, organitza la Xarxa de Centres Cívics. Sensibles a aquest moviment i en col·laboració amb la conselleria de Feminismes, els Centres Cívics proposen una programació conjunta amb el Punt Lila i Arc Iris oferint tres xerrades diferents, totes al voltant del Feminisme, així com un club de lectura en clau feminista on es llegiran les obres de tres autores.

Una altra de les novetats en aquest cicle d'Hivern-Primavera és la programació de 6 xerrades entre les quals destaca una sobre l'adopció d'animals a càrrec de l'Associació GAIA. Sense oblidar la situació de pandèmia que estem vivint i  amb l'objectiu d' acompanyar la ciutadania, s'oferiran també 4 xerrades a càrrec del Col·legi Professional de Psicologia de Catalunya. Per últim, es proposa una xerrada sobre l'ús responsable de les pantalles, adreçada a famílies i persones relacionades amb l'educació dels infants.


Com és habitual, Centres Cívics manté l'oferta d'activitats infantils i familiars amb un total d'11 propostes. També s'inclouen com a novetats 9 activitats d'expressió artística, 8 tallers de salut i benestar i 4 activitats d'ecologia i sostenibilitat  on destaca un taller d'iniciació a la mecànica de la bicicleta que acompanyarà el projecte de Tarragona Ciutat 30. Dins l'oferta compresa dins el segment Fes-t'ho tu mateix!, s'ofereixen 14 activitats de les quals 8 són novetat. També es continua oferint el tastet de llengua de signes catalana que tant d'èxit va tenir a la tardor. Per últim, un altre dels grans reptes d'aquesta programació, els tallers de cuina i gastronomia online, amb un total d'11 tallers que intentaran que l'alumnat cuini en directe en companyia de cuiners locals.  

Per tal de democratitzar al màxim l'oferta, cada persona només podrà inscriure's a tres activitats. Les inscripcions es podran fer a partir d'aquest dimecres 3 de març a les 9 del matí a través del web. Els cursos s'iniciaran el proper dia 9 de març i s'allargaran fins al 10 de juny.

 

Participació