PATRIMONI

Les graderies de la plaça dels Sedassos de Tarragona podrien obrir al juny i comptaran amb una consulta participativa

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat les obres d'adequació per finalitzar les obres, que podrien començar en dues setmanes

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 2 de març de 2021 a les 12:43 |
Les graderies de la plaça dels Sedassos, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
Les graderies inacabades de la plaça dels Sedassos, que han costat vora 240.000 euros, tindran un final feliç. Ho ha assegurat el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, qui avui ha signat l'adjudicació d'unes obres que podrien iniciar-se d'aquí a dues setmanes. L'estructura protegeix una part del circ romà, en plena Part Alta.

El cost d'aquesta darrera intervenció serà de 40.000 euros, després que l'anterior empresa fes fallida i deixés l'espai tancat des d'abans de la pandèmia. De fet, l'inici dels treballs van ser al 2017 i, des de llavors, aquest espai patrimonial ha estat tancat.


Les noves obres es podrien allargar un parell de mesos, fins al maig o al juny, segons Pinedo. La intenció inicial de l'Ajuntament, sota l'anterior mandat del PSC, era celebrar actes culturals a la plaça de manera puntual. Ara, amb el nou govern, cal encara definir quina serà la funcionalitat d'aquestes graderies, que el regidor ja ha dit en més d'una ocasió que no li convencen. No es retiraran per "no llençar diners públics", però no està clar a què es dedicaran.

Per tal de decidir-ho, el consistori preveu elaborar un projecte amb una consulta participativa amb els veïns. Es dona la circumstància que en aquesta plaça fa ja una dècada es va retirar un banc perquè els mateixos veïns es queixaven pel soroll que feien les persones que s'hi asseien a la nit. Precisament el soroll serà un dels elements a tenir en compte, així com la conservació del patrimoni, a l'hora de prendre una decisió definitiva.


 

 

Participació