POLICIAL

La Guàrdia Civil intervé a Mont-roig del Camp dues cries de caiman vives

S'investiga el venedor per un presumpte delicte contra la flora i la fauna i el tràfic d'espècies protegides

per Redacció , Mont-roig del Camp, 1 de març de 2021 a les 13:44 |
El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la Policia Local de Mont-roig de Camp, han intervingut a un veí de la localitat, dues cries de caiman (Caiman crocodilus) vives, que comptaven amb menys d'un any i s'intentaven vendre entre veïns del municipi.

Els fets investigats es remunten a divendres passat, quan efectius del SEPRONA van ser alertats per part de la policia local de Mont-roig de Camp, sobre de l'existència de dos cries de caiman vives, que un veí de la localitat exhibia als veïns de la zona amb la intenció de vendre'ls. Per a fer-ho aportava factura manuscrita amb el número referència regulat en el Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).


En tenir coneixement de fet, efectius del SEPRONA es van desplaçar fins a la població i després de realitzar diverses gestions en conjunt amb la policia local del municipi, van confirmar els fets denunciats.

Després d'examinar els exemplars i consultar a el Servei Oficial d'Inspecció, Vigilància i Regulació d'Exportacions (SOIVRE) a Tarragona, es va comprovar la legalitat de la factura. A Catalunya no hi ha una legislació específica que reguli expressament la tinença d'aquest tipus d'animals, però sí que es regula en les condicions que s'han de tenir, com ara la inscripció privada com a nucli zoològic de Catalunya, les mesures de seguretat de les instal·lacions o la prohibició d'exposar-se en públic.


Per aquest motiu, es va procedir a la intervenció de les dues cries de caiman, per posteriorment els propis agents de SEPRONA, amb un contenidor especial, efectuar el trasllat dels rèptils fins al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, ubicat a la localitat de Masquefa, on s'ocuparan de la seva cura i benestar i que a més podrà ser visitat per qualsevol ciutadà que visiti el centre.

Les diligències instruïdes han estat posades a disposició del jutjat en funcions de Guàrdia de Reus i de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.


La importació, exportació, comerç, tinença o circulació d'espècies en perill d'extinció són d'interès de protecció especial, per això la Guàrdia Civil treballa de manera constant per eradicar aquesta greu problemàtica.

 

Participació