HABITATGE

Serveis Socials no sap encara si les persones que viuen al xalet ocupat de Boscos estan en situació vulnerable

L'Ajuntament de Tarragona desmenteix així al conseller Xavier Puig, qui va assegurar que s'havia descartat ja aquesta possibilitat

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 1 de març de 2021 a les 13:24 |
El president de l'AAVV Boscos de Tarragona, Josep Anton Solé, al carrer del Falciot. | Josep M. Llauradó
Declaracions contradictòries a l'Ajuntament de Tarragona pel que fa a la situació de les persones que viuen al xalet ocupat del carrer del Falciot, a la urbanització de Boscos, punt de conflicte per a l'Associació de Veïns des de la setmana passada. D'una banda, el conseller Xavier Puig, assistent a la concentració d'aquest passat dissabte, va declarar als mitjans de comunicació de manera contundent que des de Serveis Socials li havien confirmat que les persones ocupants no es trobaven en una situació vulnerable. Aquest extrem, ara, l'han desmentit fonts municipals, que apunten que "a hores d'ara no s'ha pogut identificar les persones ocupants i per tant Serveis Socials no ha pogut tenir constància de si es tracta de famílies vulnerables o no".

En tant que no hi ha hagut identificació, la mediació tampoc no ha fructificat. El president de l'entitat veïnal, Josep Anton Solé, va dir als mitjans de comunicació que l'Ajuntament havia ofert als ocupes una alternativa habitacional gratuïta, un fet que l'Ajuntament ara desmenteix.
La disparitat de versions sobre les converses entre veïns i ajuntament han portat de cap fins i tot a l'alcalde, Pau Ricomà, que ha hagut de sortir al pas d'unes declaracions fetes per Solé a un mitjà de comunicació en què apuntava que el mateix alcalde li havia reconegut que l'equipament ara buit de la Ciutat Residencial acolliria menors estrangers tutelats per la Generalitat. El mateix Solé, davant d'aquest fet, amenaçava a organitzar un referèndum perquè els veïns votessin si els semblava bé aquest fet. El cert, però, és que Xavier Puig va desmentir la possibilitat que la Ciutat Residencial arribés a tenir aquest ús, ja que només està previst que sigui un centre turístic i familiar.


En un comunicat, Ricomà ha lamentat avui que l'associació de veïns de Boscos utilitzi "un tema tan sensible com els menors no acompanyats per agitar els ànims dels tarragonins que viuen en aquesta urbanització". L'alcalde remarca que "l'important és que finalment es posarà fil a l'agulla a un espai degradat que, després d'una dècada, ja té un projecte i un pressupost per revitalitzar aquesta zona. A més, aquest equipament també comptarà amb un centre cívic per Llevant, una de les grans reclamacions veïnals i endèmiques d'aquesta zona. En concret, el centre cívic s'ubicarà a l'edifici de l'antiga recepció de la Ciutat de Repòs", destaca.

 

Participació