MOBILITZACIONS

Els veïns de Boscos de Tarragona protesten davant d'una casa ocupada

L'Ajuntament està negociant amb els residents perquè se'n vagin

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 27 de febrer de 2021 a les 13:45 |
Una pancarta presidia l'acte de protesta al carrer del Falciot, de la urbanització de Boscos. | Josep M. Llauradó
Veïns de Boscos i de les urbanitzacions de Llevant de Tarragona s'han concentrat aquest dissabte al migdia al carrer del Falciot, on des de fa diversos dies hi ha una casa ocupada. Tot i que no s'ha registrat cap episodi de robatori o altres ocupacions per part dels residents -sí una mossegada d'un gos a una veïna-, l'AAVV de Boscos exigeix més "seguretat" i sense crits però sí en forma d'escarni a les portes de la casa avui un centenar de persones han sortit al carrer.

Josep Anton Solé, pujat a una cadira, ha explicat quina era la proposta per afrontar futures ocupacions de xalets a la zona: que 100 o 200 persones acompanyin la propietat i reocupin les cases quan se'n tingui coneixement, és a dir, prendre's la llei per la seva mà donat que els Mossos d'Esquadra "no poden actuar sense autorització judicial". En el cas del carrer del Falciot és més complex ja que l'immoble és de Solvia i la propietat, per ara, no se n'ha responsabilitzat.


Les persones que ara mateix resideixen al xalet no tenen una situació de "vulnerabilitat", segons els Serveis socials de l'Ajuntament de Tarragona, i hi haurien arribat a través d'una "màfia" que ocupa habitatges per després vendre'ls de manera il·legal. Ho ha dit el conseller Xavier Puig, qui juntament amb Paula Varas s'han sumat a la mobilització contra els ocupes. Josep Anton Solé, a més, ha assenyalat que el consistori ha ofert als residents un habitatge "gratuït" i que aquests "no han acceptat, han demanat 3.000 euros perquè diuen que n'havien pagat 2.500".
 

El president de l'AAVV Boscos de Tarragona, Josep Anton Solé, al carrer del Falciot, aquest dissabte al migdia. Foto: Josep M. LlauradóA la concentració hi han assistit també membres de Ciutadans, Junts i el Partit Popular, que s'han sumat a una reivindicació vigilada per una patrulla dels Mossos d'Esquadra. Els residents de la casa no han sortit en cap moment.

"Sempre amb eines legals i pacífiques"


Puig ha reaccionat a la proposta de Josep Anton Solé de reocupar els habitatges que s'ocupin en el futur -de moment, el del carrer del Falciot és l'únic que hi ha a la zona- demanant utilitzar "sempre eines legals i pacífiques". Puig ha anunciat que s'estan intentant diverses estratègies de mediació juntament amb la Guàrdia Urbana, però que de moment no han tingut resposta. En tot cas, no ha confirmat que l'Ajuntament hagi ofert un habitatge gratuït als ocupes, en un context en què el consistori sempre ha dit que no té suficient parc públic com per donar resposta a les famílies vulnerables de la ciutat.

 

Participació