economia

El Corte Inglés prepara la sortida de 3.000 treballadors

Els grans magatzems volen reestructurar-se per afrontar la crisi de la covid i adequar-se a l'auge del comerç electrònic

per NacióDigital , 26 de febrer de 2021 a les 19:49 |
El Corte Inglés del Centre Comercial Francesc Macià | Martí Juanola
El consell d'administració dels grans magatzems El Corte Inglés ha aprovat un nou pla estratègic que inclou un pla de baixes incentivades per a 3.000 treballadors, el més gran dels últims 40 anys.

El grup planteja sortides del 4% de la plantilla per adaptar la companyia als nous hàbits de consum i a l'auge del comerç electrònic enmig de la pandèmia de Covid-19 i les restriccions que encara afecten els seus establiments. Catalunya és un dels territoris de l'Estat que més ha limitat l'activitat dels grans magatzems i centres comercials i gran part de la plantilla dels centres catalans encara està inclosa en un ERTO.

 
De moment, es desconeix l'afectació per territoris i tampoc quins centres seran més afectats. L'empresa encara no ha informat oficialment als sindicats de la decisió, que es va aprovar aquest dimecres i que ara s'haurà de negociar amb els representants legals dels treballadors.

Segons informa El Confidencial, el cost d'aquest pla d'ajustaments s'elevarà als 200 milions d'euros. Els grans magatzems sufragaran les sortides amb els ingressos de les desinversions immobiliàries ha fet últimament, indica el digital.

 

Participació