OBRES

La Diputació de Tarragona aprova projectes de millora de carreteres del Catllar, del Vendrell i de Vila-rodona

Durant la sessió, ha pres possessió del càrrec el diputat Pere Lluís Huguet, de Ciutadans

per Redacció , Tarragona, 26 de febrer de 2021 a les 10:40 |
La presidenta Noemí Llauradó, durant el ple telemàtic de la Diputació de Tarragona. | Diputació de Tarragona
El ple de la Diputació de Tarragona corresponent al mes de febrer ha donat llum verda a l'aprovació inicial de diferents projectes de millora de carreteres de la xarxa local. Així, i entre altres punts de l'ordre del dia, s'han aprovat el condicionament de les carreteres TP-2044 i TV-2048 del Vendrell a Sant Vicenç de Calders, i de les carreteres TP-2003 i TV-2443, que fan de travesseres de Vila-rodona.

També s'han aprovat definitivament les obres a la carretera TP-2039 al Catllar, entre la intersecció amb la T-203 i la rotonda d'intersecció amb la N-340, al terme municipal de Tarragona. Alhora, la sessió ha donat el vistiplau a diverses actuacions puntuals de seguretat i drenatge en altres carreteres de titularitat de la Diputació.


Carretera TP-2039 al Catllar

Amb aquesta actuació es millorarà un tram de 4,238 quilòmetres de la via (del PQ. 1,1 al PQ 6,085). Compta amb un pressupost d'execució per contracta de 5.147.113,65 euros. La carretera TP-2039 forma part de la xarxa viària de la Diputació i comunica el nucli del Catllar amb l'antiga N-340 a Tarragona. En total té una llargària total de 6.085 metres i és la sortida natural del Catllar i de les diverses urbanitzacions cap a la A-7 i cap a les zones de platja.


Amb l'objectiu de regular el transit i millorar la seguretat viària en aquest tram de la carretera, també es preveuen altres actuacions. Una és la construcció de tres rotondes: a l'accés de la urbanització Llevantina i Boscos de Tarragona, a l'accés a Monnars i a la intersecció amb la T-203 a l'accés al cementiri del Catllar i amb el nou vial d'accés al nucli del Catllar per la zona anomenada Eixample del Catllar.

Altres actuacions que es duran a terme per pacificar el trànsit i millorar la seguretat en aquesta via seran la construcció de voreres i la instal·lació de passos de vianants per reduir la velocitat dels vehicles entre els PQ 0,900 i 1,550, a les urbanitzacions Els Cocons i Pinalbert del Catllar. També es reordenaran els accessos a la carretera des de diverses finques i urbanitzacions i s'adequaran les parades d'autobusos que hi ha al llarg de la carretera amb l'objectiu que els vehicles puguin realitzar bé les maniobres i els usuaris també puguin accedir-hi a peu amb seguretat.El tram objecte d'aquest projecte té un trànsit de 2.190 vehicles al dia i la calçada actual té amplades variables i insuficients, amb molts encreuaments amb urbanitzacions amb gran quantitat d'entrades i sortides a la carretera, algunes amb molt volum de trànsit. A més, la via compta amb un revolt perillós i un pont sobre el Torrent del Mas d'amplada insuficient que dificulta que dos vehicles s'hi creuin amb seguretat. Per tot això, per l'alt índex de sinistralitat i per l'important ús de la via, tant de vehicles com de ciclistes, l'actuació està considerada de prioritat alta.

P-2044 i la TV-2048 del Vendrell a Sant Vicenç de Calders

Es millorarà la seguretat viària amb l'ampliació de la calçada d'aquestes vies que uneixen tots dos nuclis. Entre altres actuacions, es construirà una rotonda a la intersecció d'accés a Sant Vicenç de Calders, i es crearà un itinerari per ciclistes i vianants al llarg de tot el traçat. La inversió prevista és de 978.576 euros.

TP-2003 i TV-2442, o travesseres de Vila-rodona

La millora té com a objectiu garantir la convivència de manera segura de les persones que en són usuàries. Així, es construiran itineraris segurs per als vianants i s'eixamplarà el pont sobre el riu Gaià a la TP-2003. També es reordenaran els sentits de circulació i s'habilitaran itineraris segurs per als vianants al tram de travessera de la TV-2443, que passarà a ser vial municipal, i es perllongarà el carrer Pau Robert i Rabadà, que esdevindrà travessera. Tot plegat compta amb una inversió d'1.331.247 euros.

Altres accions a la xarxa local

El Ple també ha aprovat diferents actuacions puntuals de seguretat en altres carreteres de la xarxa local de la Diputació de Tarragona, consistents en l'execució de cunetes transitables, l'eliminació d'obstacles propers a la carretera, la instal·lació de sistemes de contenció de vehicles, millores de revolts, d'interseccions i de visibilitat, i ordenació i pacificació del trànsit a travesseres i zones periurbanes.  La inversió prevista per aquest concepte és d'1.872.437 euros.

Nou diputat de Ciutadans

Un dels punts de la sessió del ple del febrer ha estat la presa de possessió de Pere Lluís Huguet com a nou diputat del grup de Ciutadans, en substitució de Rubén Viñuales, que va renunciar al càrrec. En el ple s'ha donat compte, així mateix, de la incorporació d'Huguet en diferents comissions i organismes de la institució. El nou diputat és regidor a l'Ajuntament de Salou.

 

Participació