1
MOBILITAT

Sumen 10 noves expedicions el servei de bus entre els Pallaresos i Tarragona

La línia 0723 relliga municipis de l’Alt Camp amb Tarragona i també amb Valls

per Redacció , Els Pallaresos, 25 de febrer de 2021 a les 12:12 |
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat la millora del servei de transport públic per carretera que connecta municipis de l’Alt Camp amb Tarragona i també amb Valls. A partir del primer de març, la línia de bus 0723, incrementa amb 10 noves expedicions el tram més suburbà, entre els Pallaresos i Tarragona, que compta amb una demanda més alta, 6 d’anada, des dels Pallaresos, i 4 de tornada, des de Tarragona.

L’alt volum de demanda entre Pallaresos i Tarragona s’ha tractat de fa temps amb el canvi dels autobusos amb major capacitat. Actualment son vehicles amb 53 places assegudes més 22 dempeus. D’altra banda, s’han rebut sol·licituds per revisar horaris que cobrissin les necessitats del estudiants per tal de poder entrar a la Universitat a Tarragona a les 15 hores.


Ara, aquest increment del servei de la línia, que opera l’empresa HIFE, ampliarà l’oferta en el tram amb més demanda. S’afegiran expedicions demandades per l’Ajuntament dels Pallaresos, per cobrir les necessitats dels estudiants a la franja del migdia. També s'afegiran les expedicions en les franges horàries de major demanda, al matí de baixada a Tarragona i, per les tardes, de tornada.

Els Pallaresos disposa d’una ràtio d’expedicions/població per sota de la mitjana del Camp de Tarragona. En paraules del director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, “aquesta millora representa un augment important de les expedicions entre Tarragona i els Pallaresos on existia un dèficit d’oferta tenint en compte les xifres de persones que transportem. A més, també dona solució als estudiants que volen anar a la Universitat de Tarragona. En definitiva, amb el transport públic anem cosint el territori i millorant l’accés a les Universitats.”


Aquests nous horaris impliquen la incorporació d’un nou vehicle de l’empresa HIFE al servei regular entre les dues poblacions. Suposarà un augment de la freqüència del 25% en l’actual oferta comercial entre Tarragona i Els Pallaresos. D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat continua avançant en el seu compromís de millora de la mobilitat al Camp de Tarragona, incrementant expedicions i, també, modernitzant la flota de vehicles incorporant busos de més baixes emissions

 

Participació