AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Laia Estrada plega de l'Ajuntament de Tarragona i la substituirà Inés Solé

Estrada ha estat regidora durant gairebé sis anys

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 25 de febrer de 2021 a les 09:30 |
Eva Miguel, Inés Solé i Laia Estrada, aquest matí al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Era una de les incògnites a desvetllar arran dels resultats de les eleccions del passat 14 de febrer. Finalment, avui la CUP ha anunciat qui serà la substituta de la regidora Laia Estrada a l'Ajuntament de Tarragona: Inés Solé, fins fa ben poc representant a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, llicenciada en Dret i implicada en el teixit associatiu de la ciutat pel que fa a la cooperació internacional.

Estrada va entrar a l'Ajuntament al juny de 2015 després que la CUP aconseguís per primer cop representació al consistori tarragoní. No era la primera vegada que ho intentaven i el primer dia el llavors alcalde Ballesteros ja va qualificar de "pintoresques" les posicions polítiques d'Estrada i Jordi Martí, el segon regidor d'aquell grup municipal.


Amb sis anys d'experiència, Estrada és la regidora que s'hi ha estat més temps: durant el mandat anterior la van acompanyar Jordi Martí primer i Jaume López després, mentre que en l'actual ha estat Eva Miguel la segona regidora. Laia Estrada fa tres anys va estar a punt de perdre el càrrec quan la secretaria general de l'Ajuntament va alertar que la sentència del cas Bershka la inhabilitava de continuar al plenari, un fet que la CUP va al·legar i que va quedar en no res. Tot plegat, però, va evidenciar que la relació amb el PSC era més que tensa.

Ara, amb 8 diputats més, la tarragonina preveu exercir de representant cupaire al Parlament de Catalunya. Segons ha dit Estrada, hi havia un acord intern previ que indicava que ja des d'un inici la regidora només hi seria la meitat del mandat. La CUP preveia que Inés Solé entrés a l'Ajuntament a principis de mandat, en aconseguir més representació, però l'assemblea no ha ratificat la seva entrada fins a la renúncia d'Estrada aquest mes de febrer.


Un gir professional

Inés Solé inicialment no havia de ser l'escollida per la CUP per ocupar la cadira del plenari. Tal com han explicat les fins ara integrants de la formació anticapitalistes, es Solé havia fet les seves previsions per entrar al juny de 2019 i el fet de només aconseguir 2 regidories va fer que assumís un gir professional que, a última hora, ha revertit.


Solé ha afirmat tenir "l'oportunitat d'iniciar aquest nou cicle polític" i "contribuir a la feina de la CUP per als tarragonins". "M'il·lusiona sumar al grup municipal", ha assegurat.

Durant la compareixença, Eva Miguel ha tingut paraules d'"agraïment" per a Estrada, que ha dit que continuaran "veient als carrers, no és que desaparegui". El grup municipal, però, descarta per ara l'entrada a govern ja que no hi ha hagut una "proposta" per part de l'executiu de Pau Ricomà. "Durant aquest exercici no només estarem fiscalitzant sinó treballant colze a colze amb els tècnics", ha dit Miguel, sinó "garantint el dret a l'habitatge, impulsant un estudi de la qualitat de l'aire, que es capgiri la manera d'entendre l'urbanisme en aquesta ciutat, apostant per la radicalitat democràtica o lluitant contra la segregació escolar".

"Molt contentes" per haver aconseguit un relleu, les regidores han assegurat "la CUP serà allà on pugui desenvolupar el seu programa amb garanties" i que "no parlarem de cartipàs sense parlar de propostes polítiques".


 

Participació