Covid-19

Comença la vacunació a persones de més de 80 anys al Camp de Tarragona

A Valls, s'ha concentrat al pavelló Joana Ballart

per Josep Maria Llauradó , Valls, 24 de febrer de 2021 a les 12:58 |
Maria, de 92 anys, s'ha vacunat aquest dimecres al pavelló Joana Ballart de Valls. | Josep M. Llauradó
Primer dia de vacunacions al pavelló Joana Ballart de Valls. La capital de l'Alt Camp ha habilitat aquest equipament durant el dia d'avui i demà dijous per vacunar les persones amb dependència, especialment majors de 80 anys, de l'Àrea Bàsica de Salut de Valls.

Bona part dels que avui s'han citat al pavelló ho han fet a primera hora. Alguns, sense necessitat de baixar del cotxe, han obtingut la primera dosi de la vacuna i els han emplaçat a tornar al cap de 21 dies. Es tracta de la vacuna elaborada per l'empresa nord-americana Pfizer, mentre que mestres i personal de cossos d'emergències estan rebent l'AstraZeneca. Malgrat que diversos centres del Camp de Tarragona ja havien començat en els últims dies aquesta nova fase de vacunació, avui ha estat el tret de sortida oficial.


El protocol al pavelló vallenc és estricte: l'espera es fa a fora i, per entrar-hi, cal seguir un circuit. L'objectiu, evitar tota mena de contacte, tenint en compte a més el públic majoritari que rep les vacunes. A més de gent gran, també la reben les seves cuidadores o persones joves dependents que van a centres de dia o que necessiten l'ajut d'altres quotidianament. En total, més d'un centenar tenen programat en dos dies vacunar-se en horari de matí.

S'espera que a mesura que aquests col·lectius, més de risc, estiguin vacunats, també es comenci a fer a la població general i a treballadors de serveis essencials.

 

Maria, de 92 anys, s'ha vacunat aquest dimecres al pavelló Joana Ballart de Valls. Foto: Josep M. Llauradó


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació