SUCCESSOS

Parla el noi atropellat per una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona: «Van ometre el seu deure de socors»

Jordi Vergés explica que el cotxe no es va aturar al pas de vianants malgrat trobar-se davant la concentració en solidaritat amb Pablo Hasél

per Redacció , Tarragona, 23 de febrer de 2021 a les 00:01 |
El noi a qui un vehicle de la Guàrdia Urbana va atropellar el passat dijous 18 de febrer ha assegurat en un fil a Twitter que és "vergonyós" que no s'hagi investigat més a fons el cas per part de l'Ajuntament de Tarragona. Jordi Vergés assegura que tot plegat va succeir quan ell creuava un pas de vianants i, de sobte, va aparèixer una patrulla policial, que no va alentir la seva marxa ni tampoc es va aturar quan ell es va veure obligat, segons relata, a saltar per no ser colpejat de ple.

"Ens trobàvem a l’Avinguda Catalunya al costat de l’entrada de l’A-7 en un pas de vianants quan s’aproximava un vehicle de la Guàrdia Urbana. Aquest en aproximar-se al pas de vianants no s’atura i pràcticament no frena fins al punt que es troba a menys de dos pams sobre meu", explica. "Com a acte reflex salto per evitar mals pitjors: o jo passava per sobre o passava ell per sobre meu. I en el moment que em trobo sobre el capó del vehicle, aquest accelera de manera molt perillosa i acabo caient per la part del darrera", afegeix.


És en aquest moment en què "el vehicle es dona a la fuga i omet el deure de socors. Quan en situacions semblants en manifestacions algun vehicle ha atropellat a manifestants aquest ha pogut ser detingut. Però les forces d’ocupació campen amb total impunitat per reprimir als antifeixistes", conclou.

Alhora, critica l'Ajuntament de Tarragona, que va sortir al pas de les crítiques defensant l'actuació policial. Qualifica de "vergonyós" el "fals relat, qualificant de professional l’actuació del cos policial i afirmant que no hi va haver ferits després de patir contusions en 6 parts del cos".

 

 

Participació